Ποια Google; Στα χέρια της Amazon οριστικά η υπηρεσία Twitch έναντι $970 εκατ.!

twitch-2013

Μόλις ένας μήνας πέρασε από την σχεδόν (όπως αποδεικνύεται) σίγουρη εξαγορά της υπηρεσίας Twitch από τη Google (για λογαριασμό του YouTube), αλλά η τελευταία λέξη ανήκει τελικά στην Amazon. Η εταιρεία εξέδωσε επίσημο Δελτίο Τύπου πριν από λίγες ώρες και επιβεβαιώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τη δημοφιλή υπηρεσία video streaming για εξαγορά έναντι $970 εκατ.!

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Jeff Bezos, δήλωσε:

"Η εκπομπή και η παρακολούθηση gameplay είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο και το Twitch έχει χτίσει μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων που ενδιαφέρονται για video games, από την παρακολούθηση νέων ρεκόρ στο Mario μέχρι μεγάλες εκθέσεις όπως η Ε3. Το εντυπωσιακό είναι ότι το Twitch έχει ιστορία μόλις 3 ετών. Θέλουμε να μάθουμε από αυτή την ομάδα και να τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες για την κοινότητα των gamers"

Ο CEO της Twitch, Emmett Shear, δήλωσε με τη σειρά του

"Οι Amazon και Twitch τοποθετούν τον πελάτη στην κορυφή των προτεραιοτήτων και πιστεύουμε πολύ στο μέλλον του gaming. Ως μέλη, πλέον, της Amazon θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμη περισσότερα για αυτήν την κοινότητα, όπως νέα εργαλεία και ταχύτερες υπηρεσίες"

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί η Amazon τη δυναμική της Twitch, δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό ιστορικό στον χώρο του gaming.

[via]

Loading