Αναφορά: Το πρώτο Huawei smartphone με Harmony OS αναμένεται στο τέλος του 2020

Από τις αρχές του μήνα ακούγεται πιο έντονα από ποτέ ότι η Huawei θα κάνει το μεγάλο βήμα με το λανσάρισμα του δικού της λειτουργικού συστήματος Harmony OS σε smartphones, κάτι που επιβεβαίωσε και ο CEO της εταιρείας, κ. Richard Yu, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Η Huawei είναι πλέον αναγκασμένη να στραφεί σε άλλες λύσεις αντί του Android OS, διότι οι ΗΠΑ σκληραίνουν ολοένα και περισσότερο τη στάση τους απέναντι της, με αποκορύφωμα την πρόσφατη μη-ανανέωση της άδειας για την παροχή υποστήριξης με αναβαθμίσεις στις παλαιότερες συσκευές της. Η εταιρεία δήλωσε πως η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει τους χρήστες των συσκευών της, ωστόσο, μέχρι να υπάρξει επίσημη δήλωση από τη Google δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι.

Στα φρέσκα κουλούρια, η πιο σημαντική πληροφορία για το λανσάρισμα smartphone της Huawei με Harmony OS έρχεται από τον γνωστό αναλυτή Ma Jihua, ο οποίος δήλωσε στη Global Times πως πιθανότατα αυτό θα συμβεί πριν το τέλος του 2020.

Μη ξεχνάτε ότι από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο HDC 2020 (Huawei Developers Conference) όπου και θα παρουσιαστεί το νέο EMUI 11 βασισμένο στο Android 11, αλλά και το Harmony OS 2.0 που θα ξεκλειδώσει λειτουργίες για πληθώρα συσκευών διαφορετικού τύπου (ανάμεσα τους και τα smartphones).

[via]

Loading