Android 13: Διαθέσιμη η πρώτη public beta έκδοση

Αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία της πρώτης developer preview έκδοσης του Android 13, η Google προχώρησε τώρα στο λανσάρισμα της πρώτης public beta έκδοσης για όσους κατόχους Pixel smartphones (και όχι μόνο) επιθυμούν να πάρουν μια γεύση από το επόμενο mobile λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Από πλευράς λειτουργιών δεν υπάρχουν πολλές σημαντικές προσθήκες σε σύγκριση με όσα προσέφερε η developer preview έκδοση, αλλά υπάρχουν ορισμένα νέα tweeks στο περιβάλλον χρήσης, όπως η εμφάνιση κυματομορφής στον media player και το ξεχωριστό εικονίδιο για το vibrate mode.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στο Android 13 είναι τα εξής:

  • Νέο σύστημα επιλογής αρχείων για διαμοιρασμό (είτε τοπικά, είτε μέσω cloud) που επιτρέπει στον χρήστη να δώσει άδεια πρόσβασης στην εφαρμογή μόνο για το συγκεκριμένο αρχείο (φωτογραφία, έγγραφο, video κλπ.) και όχι συνολικά στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.
  • Οι εφαρμογές θα εντοπίζουν και θα συνδέονται αυτόματα σε κοντινές συσκευές μέσω του δικτύου Wi-Fi, χωρίς να ζητούν άδεια για τις πληροφορίες τοποθεσίας του χρήστη.
  • Η σχεδιαστική γραμμή Material You με τη δυναμική προσαρμογή των χρωμάτων του θέματος για τα εικονίδια των εφαρμογών θα επεκταθεί σε όλες τις εφαρμογές και όχι μόνο σε αυτές της Google.
  • Δυνατότητα προεπιλογής της γλώσσας για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά και όχι συνολικά για το λειτουργικό σύστημα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η πρώτη public beta του Android 13 υποστηρίζεται από τη σειρά Pixel 4 και μεταγενέστερες συσκευές, αλλά έχει κυκλοφορήσει και τα Generic System Images (GSI) για όσους θέλουν να την εγκαταστήσουν σε μη-Pixel συσκευή. Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και προϋποθέσεις, γι’ αυτό καλό θα ήταν εάν έχετε περιέργεια για το Android 13 να το εγκαταστήσετε σε συσκευή που δεν είναι η βασική σας. Μη ξεχνάτε πως έχουμε να κάνουμε με μια μισοτελειωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα ασφαλείας και αξιοπιστίας.

[Google]

Loading