Android 9 Pie (Go Edition): Ανακοινώθηκε η νέα βελτιστοποιημένη έκδοση για entry-level smartphones

Λίγες ημέρες μετά το επίσημο λανσάρισμα του Android 9 Pie, η Google προχώρησε στα αποκαλυπτήρια και της νέας έκδοσης για τα Android Go smartphones. Το Android 9 Pie (Go Edition) ακολουθεί την φιλοσοφία της προηγούμενης έκδοσης, δηλαδή είναι βελτιστοποιημένο για να προσφέρει τις υπηρεσίες-εφαρμογές της Google σε συσκευές πολύ χαμηλών δυνατοτήτων και πολύ προσιτής τιμής για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Με το Android 9 Pie (Go Edition), η εταιρεία προσφέρει 500MB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο υπό την έννοια ότι τόσο το λειτουργικό σύστημα, όσο και οι εφαρμογές Go (π.χ. Android Messages, Assistant, Maps, YouTube) καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει στη διάθεση του περισσόερο χώρο για φωτογραφίες, μουσική κλπ. Σαν παράδειγμα αναφέρει ότι το Android Messages καταλαμβάνει πλέον 50% λιγότερο χώρο στις συσκευές και γενικότερα, ένα smartphone με 8GB αποθηκευτικό χώρο θα προσφέρει στον χρήστη τουλάχιστον 5GB πραγματικού ελεύθερου χώρου.

Παράλληλα, το Android 9 Pie (Go Edition) είναι σημαντικά ταχύτερο στην εκκίνηση, περιλαμβάνει νέες λειτουργίες ασφαλείας, αλλά και κέντρο ελέγχου για να παρακολουθείς τον τρόπο και την ποσότητα κατανάλωσης των δεδομένων.

Σύμφωνα με τη Google, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περισσότερα από 200 Android Go smartphones σε 120+ χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 100 κατασκευαστές ετοιμάζουν τέτοιου είδους smartphones και θα δούμε τα πρώτα με Android 9 Pie (Go Edition) από το φθινόπωρο.

[Google]

Loading