iOS

Πρώην Googler: To Android δε θα λειτουργεί ποτέ τόσο ομαλά όσο το iOS!

Οι χρήστες iPhone και iPad γνωρίζουν καλά ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του iOS είναι το πόσο ομαλά λειτουργεί το UI. Από ένα απλό scrolling μέχρι τo σερφάρισμα στο Internet, όλα δουλεύουν δίχως την παραμικρή καθυστέρηση, χωρίς δυστυχώς να μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το Android...

Σύμφωνα με πρώην στέλεχος της Google, ονόματι Andrew Munn, η Google δε δίνει προτεραιότητα στο UI του Android και συνεπώς το λειτουργικό σύστημα δε θα γίνει ποτέ τόσο "smooth" όσο το iOS, τουλάχιστον αν δεν πραγματοποιηθεί κάποια ριζική αλλαγή:

"Μπορείτε να διαπιστώσετε τις αποκλίσεις και μόνοι σας. Πάρτε στα χέρια σας ένα iPad ή ένα iPhone, ανοίξτε το Safari και φορτώστε μια σύνθετη ιστοσελίδα όπως το Facebook. Πριν προλάβει να φορτώσει, τοποθετήστε το δάχτυλο σας στην οθόνη και κινείστε το. Η συσκευή σταματά να φορτώνει και περιμένει να κατανοήσει τι ακριβώς θέλει να κάνει ο χρήστης.

Από την άλλη πλευρά, μια συσκευή Android θα συνεχίσει την προσπάθεια να φορτώσει την ιστοσελίδα οδηγώντας σε άσκοπες καθυστερήσεις."

Όπως υποστηρίζει ο Andrew Munn, οι ταχύτεροι επεξεργαστές και το εξελιγμένο hardware βοηθούν εν μέρει στο πρόβλημα, όμως αυτό που χρειάζεται το Android είναι μια πλήρης ανακατασκευή:

"Φυσικά θα είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, όμως η Google έχει στο δυναμικό της σπουδαίους developers. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το επιτύχει, αυτός είναι σίγουρα η Google."

[πηγή google plus]
Loading