Apple και Google συμμαχούν για την καταπολέμηση της κακόβουλης χρήσης των tag trackers

Apple και Google αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο προέκυψε από την κακόβουλη χρήση των ασύρματων συσκευών εντοπισμού όπως είναι τα AirTags.

Οι συσκευές tracking κυκλοφόρησαν στην αγορά ως μια λύση για να παρακολουθείς την τοποθεσία των συσκευών σου ή άλλων αντικειμένων σε περίπτωση που τα χάσεις ή σου τα κλέψουν, αλλά στην πορεία προέκυψαν πολλά περιστατικά χρήσης τους για την παρακολούθηση ανθρώπων. Η Apple είχε λάβει από την πρώτη στιγμή κάποια μέτρα για να αποτρέψει όσο γίνεται την κακόβουλη χρήση των AirTags, και τώρα βρίσκει συμπαραστάτη στη Google για να θέσουν από κοινού ορισμένες προδιαγραφές για όλες αυτές τις συσκευές κάθε ενδιαφερόμενου κατασκευαστή.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Apple αναφέρεται πως και άλλοι κατασκευαστές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για αυτές τις κοινές προδιαγραφές ασφαλείας, όπως για παράδειγμα οι Samsung, Chipolo, Tile και Pebblebee. Το πρώτο προσχέδιο (draft) θα κατατεθεί στον οργανισμό IETF (Internet Engineering Task Force) και έπειτα θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση για την οριστικοποίηση των προδιαγραφών προς τα τέλη του 2023.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα αποτρέψουν την ανεπιθύμητη παρακολούθηση ανθρώπων, αλλά υποθέτουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει μια αναλυτικότερη ενημέρωση.

[Apple]

Loading