Apple M1X SoC: Θα έρθει με 12-core CPU, 16-core GPU και υποστήριξη για 32GB RAM

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής τα πρώτα Macbook με επεξεργαστές M1 της Apple, αλλά σίγουρα περιμένουμε πολύ καλύτερα πράγματα με την επόμενη έκδοση του SoC που θα χρησιμοποιηθεί στα νέα 14’’ και 16’’ MacBook Pro, αλλά και στο νέο iMac 27’’.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για στενή συνεργασία της Apple με την TSMC για την παραγωγή των M1X SoC στη νέα γραμμή της τελευταίας σε κλίμακα 5nm, με την Apple να “κλειδώνει” πάνω από το 50% της γενικότερης παραγωγής της TSMC για το 2021.

Σε ό,τι αφορά το M1X Soc, λέγεται ότι θα διαθέτει 12-core CPU (αντί 8-core του M1) με τους πυρήνες συγχρονισμένους σε συχνότητα έως 3.2GHz και με διάταξη 8x πυρήνες Firestorm (υψηλή απόδοση) + 4x πυρήνες Icestorm (εξοικονόμηση ενέργειας). Ακόμη, στο chipset θα ενσωματωθεί νέα 16-core GPU (αντί 8-core του Μ1) και θα υποστηρίζει μνήμη RAM έως 32GB (αντί 16GB του M1).

Πιθανότατα θα προκύψουν περισσότερες πληροφορίες για το M1X SoC μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά η αναλυτική παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα αποκαλυπτήρια των νέων MacBook Pro και iMac.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading