Atari 2600+: Η νέα ρετρό παιχνιδοκονσόλα που παίζει σχεδόν όλα τα cartridges της εταιρείας

Ακόμα μία αναβίωση παλιάς παιχνιδοκονσόλας για την Atari, η οποία δεν πτοήθηκε από τις μέτριες πωλήσεις του Atari VCS και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτό που την έβαλε στα σπίτια εκατομμυρίων χρηστών στα τέλη των ‘70s και στη δεκαετία του ’80. Ο λόγος φυσικά για το Atari 2600, το οποίο επιστρέφει στο προσκήνιο σε μια εκσυγχρονισμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει με ονομασία Atari 2600+ στις 17 Νοεμβρίου 2023 και σε τιμή $129.99.

Το Atari 2600+ υποστηρίζει την πλειοψηφία των cartridges από τα Atari 2600 και Atari 7800, το μέγεθος του είναι στο 90% του original, διαθέτει υποδοχή HDMI για σύνδεση σε οποιαδήποτε τηλεόραση και monitor, αλλά και δύο υποδοχές για σύνδεση τηλεχειριστηρίων. Στο αρχικό πακέτο συμπεριλαμβάνεται ένα cartridge με 10 παιχνίδια (Adventure, Combat, Dodge Em, Haunted House, Mase Craze, Missile Command, RealSports Volleyball, Surround, Video Pinball, Yars Revenge) ένα τηλεχειριστήριο CX40+.

Κάθε ξεχωριστό τηλεχειριστήριο CX40+ κοστίζει $24.99, ενώ υπάρχει και πακέτο με δύο CX30+ paddle controllers που περιλαμβάνει και cartridge με 4 παιχνίδια (Breakout, Canyon Bomber, Night Driver και Video Olympics) σε τιμή $39.99.

Το κακό με την Atari είναι ότι στοχεύει σχεδόν πάντα αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ και δύσκολα μπορείς να προμηθευτείς τα προϊόντα της αν δεν έχεις κάποιον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να στα φέρει.


Loading