BioRID: Τα νέα crash test dummies με ολοκληρωμένη σπονδυλική στήλη [Video]

Προφανώς θα γνωρίζετε ότι όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν ανδρείκελα (Crash Test Dummies) για να πραγματοποιούν δοκιμαστικές συγκρούσεις έτσι ώστε να ελέγχουν και να βελτιώνουν την ασφάλεια των οχημάτων. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση τεχνολογία, έρευνα και κόστος κρύβει ένα τέτοιο ανδρείκελο;

General Motors BioRID: Crash Test Dummies

Η General Motors παρήγγειλε στο Chalmers University (Gothenburg, Σουηδία) μια νέας τεχνολογίας φουρνιά Crash Test Dummies, με ονομασία BioRID,  τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ειδικά για τον έλεγχο των πίσω καθισμάτων ενός οχήματος καθώς για πρώτη φορά διαθέτουν ολοκληρωμένη σπονδυλική στήλη (24 σπόνδυλοι).

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η σπονδυλική στήλη θα επιτρέπει στα ανδρείκελα να κάθονται φυσιολογικά και να αποτυπώνουν τις κινήσεις του αυχένα μετά από συγκρούσεις στο πίσω μέρος ενός οχήματος. Φυσικά, για να γίνουν αποδεκτά τα BioRIDs θα πρέπει να δίνουν επαναλαμβανόμενα και επαναλήψιμα αποτελέσματα, αλλά ήδη χρηματοδοτούν την έρευνα οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρουν να πάρουν σωστά αποτελέσματα και αν θα ανακαλύψουν τρόπους μη επιβάρρυνσης του αυχένα λόγω σύγκρουσης, μιας και πρόκειται για έναν από τους πιο συνηθισμένους και ταυτόχρονα "αόρατους" τραυματισμούς.

[GM]

Loading