To "κλείσιμο" των πειρατικών sites δεν καταπολεμά την πειρατεία [Έρευνα]

Νέα έρευνα του Boston Northeastern University πάνω την επίδραση των μέτρων που λαμβάνονται κατά της πειρατείας απέδειξε ότι η λογοκρισία και οι αποκλεισμοί ιστοσελίδων που φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα!

Αφού παρακολούθησαν χιλιάδες αρχεία σε πολλές και διάφορες file-hosting υπηρεσίες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παράνομη διάθεση υλικού προστατευμένου με πνευματικά δικαιώματα (copyrighted) συνεχιζόταν κανονικά ακόμα και μετά το κλείσιμο πολλών πειρατικών ιστοσελίδων. Συγκεκριμένα, 10.000 διαφορετικά domains βρέθηκαν να φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο (5.000 διαφορετικές διευθύνσεις IP) , το κλείσιμο όλων είναι αυτονόητο πως είναι ακατόθωτο.

Τι προτείνουν λοιπόν οι επιστήμονες για την καταπολέμηση της πειρατείας; Την αποκοπή των εν λόγω υπηρεσιών από το χρήμα ή με άλλα λόγια το μπλοκάρισμα των πληρωμών τους μέσω PayPal ή άλλων μεθόδων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, αργά ή γρήγορα η τεχνολογία θα βρει και πάλι τον τρόπο να υπερνικήσει τη νομοθεσία...

[via TorrentFreak]

Loading