Chrome: Σύντομα θα μας ενημερώνει για το πόση μνήμη RAM εξοικονομεί από κάθε ανενεργή καρτέλα

Αν και παραμένει με άνεση στην κορυφή των προτιμήσεων στην κατηγορία των web browsers εδώ και πολλά χρόνια, ο Chrome browser εξακολουθεί να είναι με διαφορά ο πιο απαιτητικός browser σε θέματα κατανάλωσης πόρων του συστήματος (μνήμη RAM, μπαταρία κλπ.).

Η Google προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει την κατάσταση και σύντομα θα προσθέσει μια νέα ξεχωριστή ενότητα “απόδοσης” που θα ενημερώνει τον χρήστη για το πόση ακριβώς μνήμη RAM εξοικονομείται από κάθε ανενεργή καρτέλα στον browser. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να εντοπίζεις ταχύτατα ποια ευθύνεται για το «φόρτωμα» του υπολογιστή, έτσι ώστε να την κλείσεις οριστικά αν προκαλεί σοβαρό πρόβλημα.

memory-saver-chrome-browser.jpg

Σε κάποια από τις μελλοντικές εκδόσεις του Chrome browser θα δούμε το εικονίδιο “Memory Saver” στην δεξιά πλευρά της μπάρας αναζήτησης και πατώντας σε αυτό θα ανοίγει ένα μικρό pop-up παράθυρο με τις σχετικές πληροφορίες και την ακριβή ποσότητα μνήμης RAM που εξοικονομήθηκε. Φυσικά, οι χρήστες θα μπορούν να δώσουν εξαίρεση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες για να μην συμμετέχουν στο Memory Saver.

[via]

Loading