Τα Chromebooks ξεπέρασαν τις πωλήσεις των Mac στις ΗΠΑ και θα υποστηρίζουν σύντομα εφαρμογές Android

F101_Pixel2_Silver_PlayStore

Η Google μπορεί να αισθάνεται πλέον απόλυτα δικαιωμένη για την πορεία των Chromebooks, καθώς οι μετρήσεις της IDC για το πρώτο τρίμηνο του 2016 έδειξαν ότι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις πωλήσεις των Mac στις ΗΠΑ. Οι Dell, HP και Lenovo πούλησαν μαζί σχεδόν 2 εκατ. συσκευές μέσα στο Q1 2016, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των Mac ήταν 1.76 εκατ.

Τα Chromebooks αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή για τις μικρές ηλικίες, ως προσιτές επιλογές με όμορφη εμφάνιση, αλλά αναμένεται ότι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η Google επιβεβαίωσε στο συνέδριο Google I/O 2016 πως σύντομα θα υποστηρίζουν πλήρως το κατάστημα Google Play και όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του Android OS! Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα παλαιότερα Chromebooks δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα (δείτε εδώ τη σχετική λίστα με τα μοντέλα που θα υποστηρίζουν εφαρμογές Android).

Με την προσθήκη των εφαρμογών Android στα Chromebooks, πιθανότατα θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πιο έντονο λανσάρισμα σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού μέχρι σήμερα η διάθεση τους γίνεται κατά βάση στις ΗΠΑ. Δεν θα ήταν άσχημη η περίπτωση να έχεις στην κατοχή σου ένα Chromebook αξίας €300 για το δρόμο…

[Google]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Chrome OS, Google, Laptops and tagged . Bookmark the permalink.