Dune Awakening: Ανακοινώθηκε το νέο MMO επιβίωσης από την Funcom

Μέσα στο 2022 περιμένουμε την κυκλοφορία του Dune: Spice Wars από τη Shiro Games, το οποίο θα συνδυάσει στοιχεία 4X strategy με real-time, αλλά πλέον θα περιμένουμε και ένα ακόμη παιχνίδι στημένο στον κόσμο που εμπνεύστηκε πριν από 60+ χρόνια ο Frank Herbert.

Στο πλαίσιο της Gamescom 2022, η Funcom ανακοίνωσε επίσημα το Dune Awakening και ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να προσφέρει στους φίλους των βιβλίων και των ταινιών Dune την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο project που θα συνδυάσει στοιχεία παιχνιδιών επιβίωσης με την κοινωνικότητα των πολύ μεγάλων MMO.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, χιλιάδες παίκτες θα περιηγούνται στις αχανείς εκτάσεις του πλανήτη Arrakis, ελεύθεροι να εξερευνήσουν αχαρτογράφητες περιοχές και να ανακαλύψουν μυστικά, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιβιώνουν απέναντι στις απειλές του πλανήτη όπως τα κολοσσιαία sandworms και τις ανεμοδίνες που αλλάζουν ριζικά και απότομα το τοπίο.

Πέρα από την εξερεύνηση και την επιβίωση, οι gamers θα μπορούν να χτίζουν και να εξελίσσουν τις δικές τους βάσεις, να ετοιμάσουν harvesters για να μαζέψουν το "Spice", αλλά και να επιτεθούν σε άλλους παίκτες σε ταχύτατες και έντονες μάχες σε επιφάνεια και αέρα.

Δεν έχει γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του, αλλά είναι σίγουρο ότι το Dune Awakening θα μας απασχολήσει αρκετά μέσα στους επόμενους μήνες.

Loading