Elden Ring: Εντυπωσιακό demake για το original Game Boy

Το Elden Ring είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς και ήδη συγκαταλέγεται μέσα στο Top 40 των κορυφαίων όλων των εποχών σύμφωνα με το Metacritic, αλλά ταυτόχρονα έχει εμπνεύσει διάφορους modders να ασχοληθούν με το demake του έτσι ώστε να μοιάζει με τίτλο που θα παίζουμε πριν από 30+ χρόνια σε Game Boy και SNES.

Πρόσφατα ένας χρήστης είχε αντικαταστήσει τα εκπληκτικά γραφικά του παιχνιδιού σε 16-bit για να θυμίζει τίτλο του SNES, αλλά η δουλειά του Shin στην μετατροπή του σε 2-bit γραφικά για το Game Boy είναι μάλλον πολύ πιο εντυπωσιακή. Ο modder είχε προϊδεάσει την gaming κοινότητα για τη δουλειά του από τον περασμένο Απρίλιο και σκόπευει αρχικά να κυκλοφορήσει την δική του έκδοση τον Μάιο, αλλά του πήρε ακόμη έναν μήνα για να ολοκληρώσει το project.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια έκδοση του Elden Ring που μπορείς να τρέξεις στο original Game Boy, η οποία προφανώς δεν περιλαμβάνει όλο το παιχνίδι, αλλά μόνο την περιοχή Limgrave. Ο δημιουργός έχει δηλώσει, πάντως, πως θα ήθελε να προσθέσει περισσότερο υλικό στο μέλλον εάν βρει χρόνο.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το Game Boy demake του Elden Ring και θα το δείτε να τρέχει όντως στην original φορητή παιχνιδοκονσόλα της Nintendo, ενώ το αρχείο του demake είναι διαθέσιμο για emulators στην πλατφόρμα Itch.io.


Loading