«Έπεσαν» τα ChatGPT Search, Copilot, Bing και DuckDuckGo λόγω διακοπής λειτουργίας της Microsoft

Μια σημαντική διακοπή λειτουργίας της Microsoft επηρέασε αρκετές βασικές υπηρεσίες, όπως το Bing.com, το Copilot για web και mobile, το Copilot στο Windows, το ChatGPT για αναζήτηση στο διαδίκτυο και το DuckDuckGo. Η διακοπή φαίνεται ότι επηρεάζει κυρίως τους χρήστες στην Ασία και την Ευρώπη.

Οι αναφορές χρηστών δείχνουν ότι οι προσπάθειες πρόσβασης στο Bing.com καταλήγουν είτε σε μια κενή σελίδα είτε σε ένα σφάλμα κωδικού HTTP 429. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία αναζήτησης του Bing παραμένει λειτουργική εάν η πρόσβαση γίνεται απευθείας μέσω μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης URL, αν και η αρχική σελίδα παραμένει απρόσιτη.

Για τους χρήστες που χρειάζεται να εκτελέσουν αναζητήσεις στο Bing, η πρόσβαση στη μηχανή αναζήτησης απευθείας μέσω της εναλλακτικής διεύθυνσης URL αποτελεί λύση. Ωστόσο, οι υπηρεσίες του Copilot είναι εντελώς εκτός λειτουργίας σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας, της εφαρμογής και της ενσωμάτωσης σε συστήματα Windows.

Όπως σημειώνει το Bleeping Computer, το ChatGPT για αναζήτηση στο διαδίκτυο και το DuckDuckGo αντιμετωπίζουν επίσης διαταραχές λόγω της εξάρτησής τους από το API του Bing. Οι χρήστες του DuckDuckGo βλέπουν ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει: "Υπήρξε σφάλμα στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά".

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος του outage, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση.

[via]

Loading