Ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα 4G για τις φορητές συσκευές από το 2013, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕ

EU Flags

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρθε σε συμφωνία με τις εθνικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών για την ανακατανομή του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, που απελευθερώνονται από τη μετάβαση της αναλογικής στην ψηφιακή τηλεόραση, για διαφορετική χρήση, όπως για παράδειγμα ασύρματη πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα από φορητές συσκευές, εν ολίγοις τη δημιουργία δικτύων 4G.

Σύμφωνα με τον Gunnar Hökmark, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,

"Η πρώτη Ευρωπαϊκή πολιτική για το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων, θα επιτρέψει στην Ένωση να επανακτήσει την παγκόσμια πρωτοπορία της στο χώρο των ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Στόχος η βελτιστοποίηση στη χρήση των συχνοτήτων προς όφελος όλων όσων χρησιμοποιούν smartphones και άλλες φορητές ψηφιακές πλατφόρμες. Το πρόγραμμα για το ραδιοφάσμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη δημιουργία μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής ψηφιακής αγοράς"

Επομένως, η ζώνη των 800MHz θα ανοίξει για όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να τη χρησιμοποιήσουν για την παροχή ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών, από την 1η Ιανουαρίου 2013 (επίσημη ημερομηνία κατάργησης της αναλογικής τηλεόρασης). Επιπλέον, οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει νομοσχέδιο για την απόδοση και της ζώνης των 1200MHz στις ασύρματες επικοινωνίες από το 2015 και έπειτα.

[πηγή Mondo3]
Loading