Οι αλλαγές στις χρεώσεις roaming από την 1η Ιουλίου 2012 με απόφαση της ΕΕ

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στις συζητήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των χρεώσεων roaming, δηλαδή για την πραγματοποίηση κλήσεων και αποστολή μηνυμάτων όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, και φαίνεται ότι επιτέλους φτάνουμε σε μια πολύ καλή λύση για όλους.

EU Flag

Συγκεκριμένα, η νέα συμφωνία που αναμένεται ότι θα υπογραφεί χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα στο Μάιο και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2012, θα φέρει χρέωση €0.70 για κάθε MB που κατεβάζει ο χρήστης, η οποία θα πέσει στα €0.45/MB το 2013 και €0.20/MB το 2014!

Ακόμη, οι τιμές για τηλεφωνικές κλήσεις και SMS θα πέσουν και αυτές, με την κλήση διάρκειας ενός λεπτού να μη ξεπερνά τα €0.29 από την 1η Ιουλίου και να μειώνεται έως τα €0.19 το 2014, ενώ τα SMS θα μειωθούν στα €0.09 από φέτος και θα πέσουν στα €0.06 το 2014.

Εκτός από τις μικρότερες χρεώσεις, από τον Ιούλιο του 2014 οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν πακέτα τηλεπικοινωνιών από τους παρόχους των χωρών που επισκέπτονται, ανάλογα με τις ημέρες διαμονής, χωρίς να χρεώνεται ή να ξοδεύεται καθόλου ο χρόνος που έχουν από τον βασικό πάροχο τους.

[via EPN]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc, Mobiles. Bookmark the permalink.

Comments are closed.