H Facebook απαντά στην αγωγή της Yahoo κατηγορώντας τη για παραβίαση 10 πατεντών της

Τον περασμένο μήνα η Yahoo κατέθεσε αγωγή κατά της Facebook κατηγορώντας την ότι ολόκληρο το μοντέλο του κοινωνικού δικτύου της βασίζεται πάνω σε δική της πατενταρισμένη τεχνολογία.

H Facebook δε θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια και επειδή όπως λένε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση αποφάσισε να απαντήσει με το ίδιο ακριβώς νόμισμα: αγωγή κατά της Yahoo για παραβίαση 10 πατεντών της!

Στην αγωγή που κατέθεσε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Καλιφόρνια, η Facebook απαντά στις κατηγορίες της Yahoo, αρνούμενη οποιαδήποτε παραβίαση πατέντας της τελευταίας και αιτώντας την απόρριψη της καταγγελίας της. Επιπλέον, ζητά ένορκη δίκη και χρηματική αποζημίωση για φερόμενη καταπάτηση 10 κατοχυρωμένων πατεντών της ίδιας από τη Yahoo.

Οι πατέντες αυτές καλύπτουν διάφορες τεχνικές κοινωνικής δικτύωσης, όπως προσωποποιημένο news feed για τους χρήστες, tag των χρηστών στα ψηφιακά μέσα, ενσωμάτωση περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο, δυναμική βάση δεδομένων των πληροφοριών των χρηστών, συστήματα προτάσεων και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τη Facebook , τις πατέντες αυτές παραβιάζουν η home page της Yahoo, το Flickr αλλά και πολυάριθμες σελίδες της εταιρείας (Finance, Sports, News, Games, Movies, Shopping, Travel και Auto).

Ο πόλεμος των δύο κολοσσών ξεκίνησε για τα καλά και η συνέχεια αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

[πηγή theverge]
Loading