Η Facebook παραδέχεται ότι έπεσε θύμα επίθεσης, αλλά δεν κινδυνεύουν οι λογαριασμοί των χρηστών

Η Facebook ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγες ώρες (μέσα από το blog της) ότι μερικά από τα laptops των υπαλλήλων της βρέθηκαν να έχουν πέσει θύμα επίθεσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη για διαρροή προσωπικών στοιχείων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Facebook Hacked

Η εταιρεία αποδίδει το χτύπημα στο κενό ασφαλείας της Java, αφού ορισμένοι εκ των υπαλλήλων της επισκέφθηκαν την προβληματική ιστοσελίδα κάποιου mobile developer με αποτέλεσμα να εγκατασταθεί malware λογισμικό στους υπολογιστές τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το anti-virus της εταιρείας ήταν ενημερωμένο, αλλά το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας ήταν κάτι εντελώς καινούργιο και αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Ακόμη, η Facebook αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το κοινωνικό δίκτυο, αφού και άλλοι μεγάλοι οργανισμοί έπεσαν θύματα επίθεσης τον τελευταίο καιρό, όπως το Twitter (βλ. εδώ) και οι New York Times, Wall Street Journal, με την ευθύνη να αποδίδεται και πάλι στην προβληματική Java της Oracle.

Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το λογαριασμό σας στο Facebook (βέβαια αν θέλετε αλλάξτε password για να είστε σίγουροι), ωστόσο, καλό θα είναι να απενεργοποιήσετε τη Java από τους browsers σας.

[Facebook]

Loading