Οι ψευδείς/παραπλανητικές ειδήσεις δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Facebook στο κοινωνικό δίκτυο της. Η εταιρεία έχει παρατηρήσει ότι ο πανζουρλισμός που επικρατεί με τα διάφορα cryptocurrencies (βλ. Bitcoin, Ethereum, Ripple κλπ.) είναι επικίνδυνος για τον μέσο χρήστη που δεν έχει ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά.

Ειδικά από τη στιγμή που όλοι νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι επενδύοντας σε cryptocurrencies (θυμίζει Χρηματιστήριο στα τέλη των '90s...), η Facebook αποφάσισε να προστατέψει τους χρήστες απαγορεύοντας όλες τις διαφημίσεις που προωθούν υπηρεσίες συναλλαγής (βλ. Coinbase) και κρυπτονομίσματα τόσο από το κοινωνικό δίκτυο, όσο και από το Instagram.

Παραδείγματα τέτοιων επικίνδυνων διαφημίσεων που τονίζει η Facebook είναι τα παρακάτω:

  • "new ICO! Buy tokens at a 15% discount NOW!"
  • "use your retirement funds to buy bitcoin!"

Όπως αναφέρει ο Rob Leathern, product manager director της Facebook,

"Θέλουμε οι χρήστες να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν νέα πράγματα μέσα από τις διαφημίσεις του Facebook χωρίς τον φόβο να πρόκειται για απάτες. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές εταιρείες που διαφημίζουν blockchains, cryptocurrencies και ICOs, αλλά όχι πάντοτε καλή τη πίστει.

Αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι όλες οι διαφημίσεις παραπλανητικές, αλλά μέχρι να αναθεωρήσουμε τους Όρους Χρήσης των διαφημίσεων για τα προαναφερθέντα, αποφασίσαμε να απαγορέψουμε όλες τις σχετικές διαφημίσεις"

Αναμφίβολα μια πολύ καλή απόφαση από τη Facebook.

[Facebook]

Advertisements