Facebook: Φήμες ότι ετοιμάζει δικό της smartwatch

Μια αναφορά της ιστοσελίδας The Information φέρνει στο φως τα σχέδια της Facebook για την κατασκευή του δικού της smartwatch, στο οποίο θα δώσει έμφαση σε λειτουργίες messaging και παρακολούθησης της υγείας του χρήστη, ενώ θα διαθέτει κεραία LTE για μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς αυτόνομα (χωρίς σύζευξη με κάποιο smartphone).

Φαίνεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλήρως τις υπηρεσίες τύπου Messenger και WhatsApp, αλλά και να έχουν άμεση πρόσβαση σε προγράμματα εκγύμνασης, επαγγελματίες προπονητές και εταιρείες τύπου Peloton. Το smartwatch της Facebook λογικά θα χρησιμοποιεί κάποια έκδοση του Wear OS της Google.

Σύμφωνα με την πηγή, η Facebook έχει προχωρήσει αρκετά το project και σκοπεύει να κυκλοφορήσει την πρώτη γενιά το 2022. Ο στόχος προφανώς είναι να ανταγωνιστεί το Apple Watch, το οποίο φοράνε περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τα καταφέρει.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading