Facebook: Πολλαπλά προφίλ με τον ίδιο λογαριασμό για πρώτη φορά!

Ημέρα ανακοινώσεων και για τη Meta η σημερινή, καθώς λίγες ώρες μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου logo και της νέας χρωματικής παλέτας για το Facebook, η εταιρεία προχώρησε σε νέα ανακοίνωση που φέρνει για πρώτη φορά την δυνατότητα δημιουργίας έως 4 προφίλ από τον ίδιο χρήστη.

Συγκεκριμένα, η Meta θα επιτρέπει να προσθέσεις έως 4 διαφορετικά usernames κάτω από τον κύριο λογαριασμό σου στο κοινωνικό δίκτυο, τα οποία θα μπορείς να εναλλάσσεις ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστό log in ή log out από τα άλλα προφίλ που διαθέτεις.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν ξεχωριστά προφίλ για τις διαφορετικές δραστηριότητες τους, όπως για παράδειγμα για την εργασία τους ή για κάποιο χόμπι που τους ενδιαφέρει χωρίς να φορτώνουν με όλες αυτές τις πληροφορίες τον κύριο λογαριασμό τους.

Είτε είστε παλιός χρήστης του Facebook, είτε το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα θέλετε να κρατήσετε διαχωρισμένες τις προσωπικές και τις επαγγελματικές σχέσεις σας ή να διατηρήσετε ένα προφίλ για κάποιο από τα ενδιαφέροντα σας που ενδεχομένως δεν αφορά τους φίλους σας. Με την δημιουργία πολλαπλών προσωπικών προφίλ θα μπορείτε να οργανώνετε ευκολότερα το περιεχόμενο που μοιράζεστε, αλλά και το περιεχόμενο που βλέπετε σε κάθε διαφορετική πτυχή της ζωής σας.

Το κάθε ξεχωριστό προφίλ του χρήστη θα διαθέτει το δικό του μοναδικό feed βασισμένο στα ενδιαφέροντα που δηλώνει κάτω από αυτό. Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσετε ένα προφίλ για gaming, τότε θα βλέπετε κυρίως περιεχόμενο που αφορά αυτήν την κατηγορία και όχι τις αναρτήσεις των φίλων σας. Σε κάθε προφίλ θα μπορείτε να προσαρμόσετε ξεχωριστά τις ρυθμίσεις ασφάλεια και ιδιωτικότητας, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις που θα αφορούν μόνο το συγκεκριμένο προφίλ, ενώ θα υπάρχει επιλογή να μην εμφανίζονται τα έξτρα προφίλ που δημιουργήθηκαν στους άλλους χρήστες.

Σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα δεν θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα δευτερεύοντα προφίλ για τα Facebook Dating, Marketplace, Professional Mode και το σύστημα πληρωμών, ενώ η αποστολή μηνυμάτων θα γίνεται μόνο μέσα από την κύρια εφαρμογή του Facebook και την web έκδοση της. Αργότερα θα ανοίξει η υποστήριξη των δευτερευόντων προφίλ και στο Facebook Messenger. Σημειώστε, επίσης, ότι δικαίωμα στην δημιουργία νέων προφίλ θα έχουν μόνο οι ενήλικες χρήστες.

Η νέα λειτουργία των πολλαπλών προφίλ στο Facebook λανσάρεται από σήμερα και σταδιακά θα την δούμε σε όλο τον κόσμο.

[Meta]

Loading