Game Scent, η συσκευή που δίνει άρωμα στα παιχνίδια σου!

Μια εταιρεία με την ονομασία Game Scent αποκάλυψε τη νέα της συσκευή που βασίζεται σε Τεχνητή Νοημοσύνη και επιτρέπει στους παίκτες να μυρίζουν τα παιχνίδια τους σε πραγματικό χρόνο. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του VR, καθώς και την εισαγωγή της απτικής ανάδρασης στο χειριστήριο DualSense του PlayStation 5, οι εταιρείες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την τόνωση και των πέντε αισθήσεων ενώ οι άνθρωποι παίζουν video games. Το Horizon Forbidden West χρησιμοποίησε την απτική τεχνολογία DualSense για να προσπαθήσει να μιμηθεί ακόμη και την αίσθηση του περπατήματος μέσα στο γρασίδι, και οι φιλοδοξίες για τη δημιουργία μιας πλήρως καθηλωτικής εμπειρίας παιχνιδιού έχουν αυξηθεί.

Πίσω στο 2013, αποκαλύφθηκε ότι η Microsoft είχε ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για την τελειοποίηση του χειριστηρίου του Xbox One και είχε σκεφτεί ακόμη και την προσθήκη οσμών στο νέο περιφερειακό. Εδώ και μερικά χρόνια, οι πατέντες που έχει καταθέσει η Sony υπονοούσαν ότι η εταιρεία πειραματίζεται επίσης με την ιδέα της προσθήκης κάποιου είδους ψηφιακής τεχνολογίας αρωμάτων σε μια μελλοντική έκδοση του PlayStation ή σε μια ξεχωριστή συσκευή. Τον Αύγουστο του 2023, ανακαλύφθηκε ότι η Sony είχε κατοχυρώσει με πατέντα μια λειτουργία τύπου Smell-O-Vision που θα ενεργοποιούνταν από συγκεκριμένα φώτα ή ήχους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Επομένως, η ιδέα της προσθήκης οσμών στα video games δεν είναι καινούργια και ήταν θέμα χρόνου να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα τελικό προϊόν. Το Game Scent είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναλύει τους ήχους που προέρχονται από ένα παιχνίδι και στη συνέχεια απελευθερώνει ένα κατάλληλο άρωμα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους παίκτες να βιώσουν μια σειρά από διαφορετικές συναρπαστικές μυρωδιές, από κομμένο γρασίδι, αγωνιστικά αυτοκίνητα μέχρι πυροβολισμούς. Υπάρχει επίσης ένα άρωμα "Clean Air" για να καθαρίζει όλες τις μυρωδιές από τον αέρα μετά από μια συνεδρία παιχνιδιού. Το σετ, το οποίο περιλαμβάνει έξι κάψουλες αρωμάτων, διατίθεται από το Amazon στην τιμή των 149,99 δολαρίων και, επειδή χρησιμοποιεί ήχο, το Game Scent λειτουργεί με όλες τις κονσόλες παιχνιδιών, τους υπολογιστές, τις πλατφόρμες streaming, ακόμη και τις ταινίες.

[GameScent]

Loading