Ο George Hotz (GeoHot) εργάζεται στη Facebook (;)

GeoHot Facebook

Εκεί που είχαμε συνηθίσει στις επιθέσεις των hackers σε ιστοσελίδες, οργανισμούς, servers κλπ., έρχεται μια είδηση από πλευράς Facebook που ξάφνιασε πολλούς. Ένας από τους πιο γνωστούς hackers στον κόσμο και υπεύθυνος για το jailbreak των iPhone και PS3, ο George “GeoHot” Hotz, εργάζεται πλέον για λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου! Το αντικείμενο της εργασίας του δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά φημολογείται ότι συμμετείχε στη δημιουργία της εφαρμογής Facebook για το iPad και στο Project Spartan.

Η είδηση για την “στροφή” του GeoHot σε νόμιμα μονοπάτια προήλθε από έναν άλλο jailbreak hacker, τον Joshua Hill (p0isixNinja), ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του ότι προκάλεσε τον Hotz σε μονομαχία για το jailbreak του iPad 2, αλλά ο δεύτερος αρνήθηκε με δικαιολογία ότι θέλει να μείνει εκτός δημοσιότητας μετά τη διαμάχη με τη Sony.

Επίσης, ο Gabe Rivera, δημιουργός του Techmeme, παρατήρησε στο Facebook προφίλ του Hotz το μήνυμα “Facebook is really an amazing place to work…first hackathon over.”, το οποίο αναρτήθηκε στις 17 Ιουνίου, αλλά επιμένει ότι έχει ξεκινήσει την εργασία του από το Μάιο.

Έτσι, ένα από τα σύμβολα των hackers περνάει στη νομιμότητα, αν και πρόλαβε να επηρρεάσει σημαντικά νέες ομάδες, όπως οι Anonymous και LulzSec, που ευθύνονται για τις επιθέσεις σε PlayStation Network, Nintendo, CIA κλπ. Εξάλλου, δεν έχει εξακριβωθεί εάν η μετακίνηση του στο Facebook σχετίζεται με την ξαφνική διάλυση της LulzSec!

[πηγή SlashGear]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Facebook, Rumors and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.