Google και Samsung ανακοίνωσαν την ενοποίηση του Wear OS με το Tizen OS

Η Google αποφάσισε να πάρει πιο σοβαρά την υπόθεση του Wear OS και ανακοίνωσε στο συνέδριο Google I/O 2021 ότι θα συνεργαστεί με τη Samsung για την ενοποίηση του δικού της λειτουργικού συστήματος για wearables με το Tizen OS.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις στην αυτονομία των συσκευών, 30% ταχύτερο άνοιγμα των εφαρμογών και πολύ πιο ομαλά animations, ενώ οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του Android OS για την ανάπτυξη εφαρμογών και watch faces. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι θα δούμε έκδοση της εφαρμογής YouTube Music, δυνατότητα για offline ενσωμάτωση τραγουδιών από το Spotify και μια αυτόνομη έκδοση του Google Maps.


Ακόμη, η Google θα ενσωματώσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των Fitbit smartwatches (κυρίως αυτά που αφορούν το fitness), ενώ η Samsung θα σταματήσει άμεσα την παραγωγή νέων Tizen-based συσκευών. Παρόλα αυτά, η κορεάτικη εταιρεία αναφέρει πως θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 3 χρόνια στα υπάρχοντα μοντέλα της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading