Η Google ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Lytro για να ενισχύσει το VR software της

Η Lytro μας συστήθηκε το 2012 με μια πρωτοποριακή, για την εποχή, τεχνολογία που σου επέτρεπε να αλλάζεις την εστίαση σε μια φωτογραφία μετά τη λήψη της. Στα χρόνια που ακολούθησαν η εταιρεία κυκλοφόρησε τις δικές της κάμερες (βλ. Lytro Illum), αλλά απέτυχε να εκτοξευθεί στη συνείδηση των καταναλατών, παρά το γεγονός ότι έλαβε αρκετή χρηματοδότηση και η αξία της εκτιμήθηκε στα $360 εκατ. το 2017.

Γι' αυτό, η εταιρεία αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας τροποποιώντας ελαφρώς την τεχνολογία της και μετονομάζοντας την ως Light Field Technology. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου VR να λαμβάνουν πληροφορίες για δεδομένο όγκο του περιβάλλοντος χώρου "αιχμαλωτίζοντας" το διερχόμενο φως μετρώντας τις γωνίες και την διεύθυνση του καθώς αντανακλά σε διάφορους αισθητήρες.

Διαβάστε επίσης: Lytro Immerge: Το project που θα δώσει αληθινό νόημα στην εικονική πραγματικότητα [Video]

Επάνω σε αυτό το κομμάτι φαίνεται ότι θέλει να κινηθεί και η Google, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε μια εφαρμογή στην πλατφόρμα Steam που σε γενικές γραμμές προσφέρει την ίδια δυνατότητα με τη Light Field Technology. Τώρα, έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα στην αγορά ότι ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε εξαγορά της Lytro ή έστω τμήματος αυτής για να ενισχύσει το δικό της project.

Οι φήμες κάνουν λόγο για εξαγορά ύψους μόλις $40 εκατ., η οποία ίσως περιλαμβάνει μέρος των 59 πατεντών της Lytro.

[via]

Loading