Huawei Mate 20 Pro: Νέα "εγχείριση" αποδεικνύει ότι δύσκολα επισκευάζεται

Είναι από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε τον Zack Nelson (aka JerryRigEverything) να ασχολείται και δεύτερη φορά με το ίδιο smartphone, αλλά στην περίπτωση του Huawei Mate 20 Pro έκρινε ότι άξιζε κάτι παραπάνω από τις συνηθισμένες βασανιστικές δοκιμές αντοχής. Σε αυτές αποδείχτηκε ότι είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο ανθεκτικό με τα υπόλοιπα της κατηγορίας των premium smartphones, αλλά σε ό,τι αφορά την ευκολία επισκευής τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά.

Ήδη το iFixit έχει βαθμολογήσει το Huawei Mate 20 Pro με μόλις 4/10 λόγω της μεγάλης δυσκολίας αποκόλλησης της πίσω γυάλινης επιφάνειας. Στη νέα "εγχείριση" από τον Zack Nelson, έρχονται στο φως περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα "εντόσθια" και τη δυνατότητα επισκευής.

Για παράδειγμα, η Huawei δεν χρησιμοποίησε χάλκινο αγωγό ή υγρόψυκτο σύστημα, αλλά θερμοαγώγιμη γέλη και μεταλλικές πλάκες για τη διάχυση της θερμότητας. Ακόμη, το ηχείο στο ακουστικό βρίσκεται λίγο χαμηλότερα και πιο μακριά από την τρύπα που βλέπει ο χρήστης και η εταιρεία θα μπορούσε να τοποθετήσει μεγαλύτερο ηχείο για να εκμεταλλευτεί τον χώρο. Ακόμη, ο in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι κολλημένος επάνω στην οθόνη, επομένως, σε περίπτωση που χαλάσει ένα από τα δύο θα χρειαστεί να αντικατασταθούν αμφότερα.

Το Huawei Mate 20 Pro είναι ανθεκτικό, αλλά σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολα για την επισκευή του.

 

Loading