Huawei: Σε συζητήσεις με Apple και Samsung για άδεια χρήσης της 5G τεχνολογίας της

Ο βίαιος παραγκωνισμός της από την ανάπτυξη των δικτύων 5G σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η άτακτη υποχώρηση από την αγορά των smartphones λόγω των κυρώσεων που της επέβαλαν οι ΗΠΑ, είναι δεδομένο ότι έχουν ταρακουνήσει έντονα τη Huawei. Παρόλα αυτά, η κινέζικη εταιρεία έχει στα χέρια της ένα πολύ ισχυρό χαρτί που ίσως της επιτρέψει να πάρει μια μικρή “εκδίκηση” αν το παίξει σωστά.

Σύμφωνα με αναφορά του δικτύου Bloomberg, η Huawei βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις Apple και Samsung για να τους δώσει πρόσβαση στις πατέντες της σχετικά με τα δίκτυα και την τεχνολογία 5G. Παρά τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία διετία, η Huawei εξακολουθεί να παραμένει πολύ πιο μπροστά από του ανταγωνιστές της σε ό,τι αφορά το 5G και γι’ αυτό επιχειρεί να δελεάσει τις μεγάλες εταιρείες να την πληρώσουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν την τεχνογνωσία της.

Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Huawei, κ. Song Liuping, ισχυρίζεται ότι η Huawei έχει την καλή διάθεση να προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις σε σύγκριση με όσα ζητούν οι Qualcomm, Nokia και Ericsson, ενώ θεωρεί απόλυτα φυσιολογική την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η εταιρεία με τις άδειες χρήσης των τεχνολογιών της. Ενδεικτικά λέγεται ότι η Huawei θα ζητήσει $2.5 για κάθε 5G smartphone των Apple και Samsung, τη στιγμή που η Qualcomm ζητά τα τριπλάσια ($7.5/συσκευή).

Μια τέτοια λύση ίσως να συμφέρει στην παρούσα φάση τις μεγάλες εταιρείες, αν και θεωρούμε μάλλον απίθανο ειδικά η Apple να στραφεί σε μια κινέζικη εταιρεία μετά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ των δύο χωρών. Εξάλλου, η Apple λέγεται ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως κατασκευάζοντας το δικό της 5G modem το 2023.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading