Huawei: Θα μπορεί να προμηθευτεί OLED panels και αισθητήρες κάμερας από Samsung και Sony

Σαφέστατα η Huawei αντιμετωπίζει προβλήματα στην εύρεση των απαραίτητων components για να συνεχίσει την παραγωγή των επεξεργαστών Kirin (ήδη υπάρχουν αναφορές ότι ζορίζεται να καλύψει τη ζήτηση της σειράς Mate 40), παρόλα αυτά, υπάρχουν ευχάριστες εξελίξεις για την εταιρεία σε άλλους τομείς που αφορούν το hardware των smartphones.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, περισσότερες από 300 εταιρείες έχουν καταθέσει αίτηση για να συνεργαστούν με τη Huawei και ήδη οι Samsung, Sony και Omnivision πήραν το πράσινο φως για να την προμηθεύσουν με OLED panels (η Samsung) και αισθητήρες κάμερας (οι άλλες δύο). Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί μια συνεργασία φαίνεται ότι είναι να μην υπάρχει καμία σύνδεση με τα δίκτυα 5G, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά πιο δύσκολο να δοθεί άδεια σε όσες επιχειρήσουν να την προμηθεύσουν με chipsets για επεξεργαστές (βλ. MediaTek).

Ακόμη και έτσι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ρευστή για τη Huawei και ενδεχομένως πολλά θα κριθούν από την εξέλιξη των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ, όπου φαίνεται να καθαρίζει τη μάχη ο Joe Biden. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, βέβαια, είναι αν θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ με τον νέο πρόεδρο…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading