Η Huawei στο στόχαστρο των ΗΠΑ για ενδεχόμενη πώληση τεχνολογίας στο Ιράν

Η χρονιά ξεκίνησε με τη Huawei να είναι έτοιμη για το μεγάλο άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ και παρά την αρχική συμφωνία με τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών της χώρας (Verizon και AT&T), η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να μπλοκάρει την επικείμενη συνεργασία προκαλώντας την έντονη αντίδραση του CEO, Richard Yu. Φαίνεται, όμως, ότι τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ για τον κολοσσό από την Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πραγματοποιεί έρευνα για να διευκρινήσει αν η Huawei παραβίασε και αυτή τις κυρώσεις που έχει επιβάλει σχετικά με την πώληση τεχνολογίας στο Ιράν, για τις οποίες υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη επιβάλει 7ετή αποκλεισμό στη ZTE.

Η Huawei από την πλευρά της φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, τις προσπάθειες της να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ και επικεντρώνεται περισσότερο στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ βρίσκεται σίγουρα σε καλύτερη μοίρα από τη ZTE σε περίπτωση που το πόρισμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποδειχθεί αρνητικό για αυτήν. Η εταιρεία είναι γνωστό ότι κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές και στην πραγματικότητα έχει ελάχιστους δεσμούς με αμερικανικές εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει ήδη αποφασίσε να ενισχύσει σημαντικά τους εγχώριους κατασκευαστές hardware μετά την απόφαση των ΗΠΑ κατά της ZTE.

 

[via]

Loading