Huawei: Περιμένει επίσημα το πράσινο φως για να συνεχίσει τη χρήση του Android OS

Δεν πέρασαν ούτε 5 ημέρες από την δήλωση του Donald Trump στο G20 Summit πως θα επιτραπεί στις Αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τη Huawei, αλλά με τον όρο ότι τα προϊόντα που εμπορεύονται θα είναι "ευρέως διαθέσιμα" και δεν θα αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η δήλωση αυτή βγάζει εν μέρει τη Huawei από την πολύ δύσκολη θέση των προηγούμενων ημερών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει την κινέζικη εταιρεία να τοποθετείται επίσημα για τις εξελίξεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν ασάφειες στη δήλωση του Trump και ουσιαστικά η Huawei περιμένει το οριστικό πράσινο φως από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για να συνεχίσει τη χρήση κυρίως των Google Play Services του Android OS.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αυτές οι υπηρεσίες έχουν ταξινομηθεί ως "ευρέως διαθέσιμες" και με δεδομένη την....κυκλοθυμία του Donald Trump, η Huawei μάλλον πράττει ορθά τηρώντας μετριοπαθή στάση απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, τουλάχιστον μέχρι να λάβει με κάθε επισημότητα την έγκριση του Υπουργείου Εμπορίου.

Θεωρούμε βέβαιο ότι συνεχίζονται οι πιέσεις στο παρασκήνιο για καθολική άρση του μπλοκαρίσματος, τόσο από τη Huawei όσο και από τους Αμερικανούς συνεργάτες της, ενώ ποντάρουμε πως συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος (HongMeng OS) για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν είτε τώρα, είτε στο μέλλον.

[via]

Loading