Εκατοντάδες ιστοσελίδες μεταφέρουν τα στοιχεία μας σε τρίτους!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, εκατοντάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες μεταφέρουν προσωπικές πληροφορίες των επισκεπτών τους σε διαφημιστές ή άλλες εξωτερικές ιστοσελίδες, χωρίς κάτι τέτοιο να αναφέρεται στα Privacy Settings!

Συγκεκριμένα, η έρευνα του 'Stanford Law School's Center for Internet and Society' έδειξε ότι το 61% των ιστοσελίδων που εξετάστηκαν συνήθιζε να αποκαλύπτει προσωπικές πληροφορίες σε δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες. Usernames, ονόματα και email είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία αυτά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα online dating OKCupid, η οποία όπως αποκαλύπτει η έρευνα, συνήθιζε να αποστέλλει προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της (όπως γένος, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, relationship status και συχνότητα χρήσης φαρμάκων!) στις εταιρείες BlueKai και Lotame που με τη σειρά τους πουλούσαν τις πληροφορίες αυτές σε πλειστηριασμούς!

Η Lotame επιβεβαιώνει, μάλιστα, το γεγονός -αρνούμενη μονάχα τη συχνότητα χρήσης φαρμάκων- και κάνοντας λόγο για απλά δημογραφικά στοιχεία...

[πηγή WallStreetJournal]

 

Loading