AOC

Η AGON by AOC παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα της σειράς gaming οθονών AGON 5

Η AGON by AOC – μία από τις κορυφαίες μάρκες οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο – παρουσιάζει τις πρώτες οθόνες από τη νέα σειρά 5ης γενιάς της AGON: την AG275QX/EU και την AG275QXN/EU. Με μέγεθος οθόνης 27 ιντσών/ 68,6 εκ. και Fast IPS (AG275QX/EU) ή VA panels (AG275QXN/EU), και τα δύο QHD μοντέλα φτάνουν ως 165 Hz ρυθμό ανανέωσης και προσφέρουν χρόνο απόκρισης 1 ms GtG για να προβάλλουν τη γρήγορη και ανταγωνιστική δράση με ακρίβεια. Παράλληλα, το DisplayHDR 400 και η ευρεία γκάμα χρωμάτων αποδίδουν ζωντανά χρώματα.

Η AG275QXN/EU διαθέτει ένα γρήγορο, πρωτοποριακό και πρωτοεμφανιζόμενο flat VA panel, με ταχύτητα απόκρισης που ταιριάζει σε ανταγωνιστικά παιχνίδια πολλαπλών παικτών, ενώ προσφέρει την πλούσια αντίθεση των VA panels για τη δημιουργία μιας φανταστικής βύθισης σε παιχνίδια για έναν παίκτη που βασίζονται στην ιστορία. Η AG275QX/EU από την άλλη πλευρά, διαθέτει ανώτερη ακρίβεια χρώματος και 10 bit βάθος χρώματος με γρήγορο IPS panel, ιδανικό για gamers αλλά και content creators. Συμβαδίζοντας με την αφοσίωση της AOC στη βιωσιμότητα, οι οθόνες πωλούνται σε χάρτινες συσκευασίες που είναι 100% ανακυκλώσιμες.

Σχεδιασμένες για τους πολύπλευρους παίκτες του σήμερα, αυτές οι οθόνες διαθέτουν ολοκαίνουριο γωνιακό σχεδιασμό με ευθείες γραμμές, κατάλληλο για τα γραφεία πολλών gamers: premium και στιβαρή μεταλλική βάση με ελάχιστο αποτύπωμα, panel 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο για να επιτυγχάνονται ρυθμίσεις διπλής ή τριπλής οθόνης για multi-tasking, καθώς και ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος, εργονομική βάση με ενσωματωμένη λαβή μεταφοράς για εύκολη μεταφορά σε LAN parties ή τουρνουά.

Η AG275QX/EU με επίπεδο Fast IPS χρησιμοποιεί βάθος χρώματος 10-bit για την αναπαραγωγή 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων με υψηλή ακρίβεια. Για να χειριστείτε την γρήγορη ανταγωνιστική δράση, ο ρυθμός ανανέωσης 165 Hz (με δυνατότητα υπερχρονισμού στα 170 Hz) και ο χρόνος απόκρισης GtG 1 ms αποδίδουν ευκρινείς εικόνες, χωρίς ghosting. Χάρη στην τεχνολογία του IPS, η AG275QX/EU προσφέρει εξαιρετικές ευρείες γωνίες θέασης.

Η AG275QXN/EU διαθέτει επίπεδο Fast VA panel με εξαιρετική απόκριση 1 ms GtG που εξαλείφει το αρνητικό στίγμα σε αντίθεση με τα «πιο αργά» VA panels. Εξοπλισμένη με ένα από τα πρώτα flat VA panel με 1 ms GtG στον κόσμο, η AG275QXN/EU προσφέρει απόκριση εξίσου γρήγορη με τα IPS της ίδιας οικογένειας, χάρη στον ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, με το πρόσθετο πλεονέκτημα του βαθύτερου μαύρου και της υψηλότερης αντίθεσης με αναλογία 3000:1.

Και τα δύο μοντέλα διατίθενται σε εγγενή ανάλυση QHD (2560x1440), χρήσιμη στις καθημερινές εργασίες που επιτρέπει την προβολή και των πιο μικρών λεπτομερειών σε παιχνίδια και βίντεο. Σήμερα είναι η ιδανική ανάλυση για gaming, ένα σημαντικό βήμα βελτίωσης από το Full HD, όμως ακόμα χαμηλότερο από 4K, ώστε οι περισσότερες νέες κάρτες γραφικών να μπορούν να επιτύχουν υψηλούς ρυθμούς καρέ σε QHD. Και τα δύο μοντέλα AGON 5 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε Console Mode, ώστε να δεχτούν 4K @ ένα σήμα 120 Hz και να το μειώσουν σε 2560x1440, ενώ επιτρέπουν στους παίκτες της κονσόλας να απολαμβάνουν το πλεονέκτημα των υψηλών ρυθμών ανανέωσης (120 Hz).

Για να δημιουργήσετε ακόμα υψηλότερη ευκρίνεια σε κινούμενες εικόνες, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν τη λειτουργία MBR (Motion Blur Reduction) για επίτευξη 1 ms MPRT. Σε αυτήν τη λειτουργία, ο οπίσθιος φωτισμός είναι σε αρμονία με τον ρυθμό ανανέωσης, έτσι ώστε οι πιο αργές μεταβάσεις pixel να γίνονται πρακτικά αόρατες, δημιουργώντας την πιο καθαρή μετάβαση μεταξύ μεμονωμένων καρέ. Η εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση εισόδου διασφαλίζει επίσης ότι οι κινήσεις των χρηστών μεταφράζονται σε οπτικές εικόνες σχεδόν αμέσως, επιτρέποντας στους παίκτες να ανταγωνίζονται στα υψηλότερα επίπεδα. Ενώ η AG275QXN/EU υποστηρίζει Adaptive-Sync, η AG275QX/EU είναι επίσης συμβατή με NVIDIA G-Sync, επομένως και στα δύο μοντέλα δεν θα προκύπτουν τεχνουργήματα όπως stuttering ή tearing λόγω ασυμφωνίας πλαισίου.

Το νέο design της σειράς AGON 5 είναι μεν premium όμως απλό ώστε να ταιριάζει στην αισθητική οποιουδήποτε παίκτη. Ευέλικτα, ώστε να επιτρέπουν στους παίκτες να συνδέουν επιπλέον περιφερειακά, joysticks, gamepads κ.λπ., τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διανομέα USB 3.2 Gen τεσσάρων θυρών. Η εργονομική και στιβαρή μεταλλική βάση προσφέρει ρύθμιση ύψους 150mm, εύρος περιστροφής -20/20°, εύρος κλίσης -5/23° και προσανατολισμό περιστροφής 90°, κάνοντας τα πολύωρα gaming sessions πιο άνετα από ποτέ. Για ακόμη περισσότερη ευελιξία υπάρχει η επιλογή βάσης VESA. Επιπλέον, η τεχνολογία FlickerFree και η λειτουργία Low Blue συμβάλλουν σε μια πιο υγιή εμπειρία gaming, ιδίως τις βραδινές ώρες.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με G-Menu, το κύριο λογισμικό της AGON by AOC για τη διαχείριση οθονών και άλλων περιφερειακών AOC, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προσαρμογών και επιλογών. Ένα joystick τεσσάρων κουμπιών παρέχει μια εναλλακτική στο OSD χειριστήριο. 

Η AGON AG275QX/EU και η AG275QXN/EUθα είναι διαθέσιμες από τον Σεπτέμβριο του 2022 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 439,00 € και 359,00 €, αντίστοιχα.

Loading