Η Microsoft ενσωματώνει τη μηχανή αναζήτησης Bing στο ChatGPT!

Το ChatGPT δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεται σε δικά του μοντέλα ή plugins για να παρέχει πληροφορίες στους χρήστες: Η Microsoft ανακοίνωσε στο συνέδριο BUILD 2023 ότι το Bing Search ενσωματώνεται στο ChatGPT για να παρέχει πιο σχετικές - και ενδεχομένως νεότερες - απαντήσεις. Το Bing θα λειτουργεί ως "προεπιλεγμένη εμπειρία αναζήτησης", επιτρέποντας στο ChatGPT να αντλεί απαντήσεις από το διαδίκτυο και να παρέχει παραπομπές.

Η Microsoft και η OpenAI συνεργάστηκαν στενά τους τελευταίους μήνες, με το ίδιο το Bing να τρέχει στο GPT-4 (με κάποια προσαρμογή για τις αναζητήσεις). Το Bing λειτουργεί εμφανίζοντας απαντήσεις σε λεπτομερή ή συνοπτική μορφή και πηγές γεγονότων και προτάσεων με υποσημειώσεις - χαρακτηριστικά που μπορεί να φέρει στο ChatGPT για να παρέχει, ενδεχομένως, πιο ακριβείς πληροφορίες. Προηγουμένως, το ChatGPT βασιζόταν αποκλειστικά σε μεμονωμένα plugins για την πρόσβαση σε τυχόν πρόσφατες πληροφορίες.

bing-plugin-partners-web.jpg

Άλλες νέες ενημερώσεις του Bing είναι επικεντρωμένες στα plugins, συμπεριλαμβανομένης μιας ενιαίας πλατφόρμας για τους προγραμματιστές για τη δημιουργία και την υποβολή τους για το ChatGPT, το Bing, το Microsoft 365 Copilot και άλλα. Το Bing προσθέτει ένα πλήθος εταιρειών στις επιλογές των plugins μέσα στις συνομιλίες, όπως η Expedia, η Zillow και η Klarna, για στοχευμένη επικοινωνία σε θέματα όπως τα ταξίδια και οι αγορές. Η κοινή πλατφόρμα plugins ενσωματώνεται, επίσης, εγγενώς και στον Microsoft Edge - όπου το Bing είναι ήδη ενσωματωμένο.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα καθεμίας από αυτές τις εξελίξεις δεν είναι απολύτως γνωστό, πέρα από την άμεση ενσωμάτωση του Bing στο ChatGPT για τους συνδρομητές του πακέτου Plus. Σύμφωνα με τη Microsoft, οι δωρεάν λογαριασμοί ChatGPT θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Bing μέσω ενός plugin σχετικά σύντομα και τα υπόλοιπα θα γίνουν διαθέσιμα μέσα στις "επόμενες εβδομάδες".

Loading