Η Samsung Biologics έκλεισε τεράστιο συμβόλαιο παραγωγής φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τη Samsung με τον τομέα της Τεχνολογίας, παρόλα αυτά, η κορεάτικη εταιρεία έχει απλώσει τα “πλοκάμια” της και σε άλλους τομείς, όπως αυτόν της Βιοτεχνολογίας. Μάλιστα, το τμήμα Samsung Biologics ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική Vir Biotechnology για την κατασκευή ενός υποψήφιου φαρμάκου για τη θεραπεία της ασθένειας COVID-19.

Το συμβόλαιο ύψους $362.2 εκατ. αφορά τη μαζική παραγωγή ενός ισχυρού φαρμάκου που είναι γνωστό ότι αδρανοποιεί το νέο κορωνοϊό, το οποίο βασίζεται σε αντισώματα που έχει κατασκευάσει η Vir Biotechnology. Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Songo στην Incheon.

Σε ό,τι αφορά τα αντισώματα, η Vir Biotechnology τα κατασκευάσε με τη βοήθεια δειγμάτων αίματος από ασθενείς που ανέρρωσαν πλήρως από τον SARS. Αυτή την περίοδο, η FDA (Food and Drug Administration) εξετάζει την αίτηση της εταιρείας για να επισπεύσει τις διαδικασίες αδειοδότητης για τη χρήση του φαρμάκου της.

Εάν όλα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα και περαιτέρω καθυστερήσεις, οι πρώτες παρτίδες θα ξεκινήσουν να παράγονται τον Οκτώβριο και η μαζική παραγωγή θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021.

[via]

Loading