Η Samsung δημιούργησε OLED «δέρμα» για...fitness tracking

Η Samsung οραματίζεται κάτι σαφέστατα πιο εντυπωσιακό από τα συνηθισμένα fitness bands και smartwatches για την παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα “ηλεκτρονικό επίθεμα” τεχνολογίας OLED με δυνατότητα να τεντωθεί, το οποίο θα φοράς στον καρπό και θα καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς χάριν στον ενσωματωμένο αισθητήρα PPG.

Η εταιρεία δοκίμασε την εύκαμπτη οθόνη της σε πραγματικό σενάριο, τοποθετώντας την από τη μέσα πλευρά του καρπού κοντά στην ακτινωτή αρτηρία προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα και η ποιότητα της από τις κινήσεις του καρπού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών διαπίστωσαν πως μπορεί να επιμηκυνθεί το μέγεθος της κατά 30% χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ παρέμεινε ανεπηρέαστη η λειτουργία μετά από 1000 τεντώματα.

Σύμφωνα με τη Samsung, είναι η πρώτη φορά στη βιομηχανία που χρησιμοποιήθηκε μια τέτοια διαδικασία για την ενσωμάτωση οπτικών αισθητήρων χωρίς να χαθούν τα υψηλά επίπεδα ελαστικότητας και ανθεκτικότητας στην εύκαμπτη οθόνη OLED. Η τελευταία μετατρέπεται σε “μέρος του δέρματος” του χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταμέτρηση του καρδιακού παλμού κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του ύπνου, ενώ μπορείς να παρακολουθείς τα δεδομένα σου απευθείας στην οθόνη χωρίς να απαιτείται σύζευξη με κάποια άλλη συσκευή.

Στόχος της Samsung είναι να μετατρέψει σε εμπορικό προϊόν την τεχνολογία της, αν και δεν έχει αποκαλύψει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

[Samsung]

Loading