Η Samsung Electronics παρουσιάζει τη λειτουργικότητα Matter

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της λειτουργικότητας Matter, που επιτρέπει απρόσκοπτο έλεγχο της συσκευής μέσω της εφαρμογής SmartThings. Οι κόμβοι SmartThings θα λάβουν μια ασύρματη ενημέρωση και η εφαρμογή SmartThings Android θα ενημερωθεί, για να παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των συσκευών που είναι συμβατές με τη Matter. Μέσω αυτής της ενημέρωσης, οι χρήστες του SmartThings μπορούν να ελέγχουν τις συσκευές Matter τους από μία μόνο εφαρμογή, αντί να χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η Samsung, ως πρωτοπόρος στον κλάδο του smart home, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Matter από την αρχή και ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν πιστοποίηση Matter. Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε τηλεοράσεις και ψυγεία Family Hub που επιλέχθηκαν να ενημερωθούν για να υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα του Matter Controller, απλοποιώντας την εμπειρία smart home τόσο με Samsung συσκευές όσο και με τρίτων κατασκευαστών. Τον Μάιο του 2022, η SmartThings ανακοίνωσε το πρόγραμμα Early Access Partner, το επόμενο βήμα προς ένα οικοσύστημα συμβατό με τη Matter, το οποίο έδωσε σε επιλεγμένους συνεργάτες ένα προβάδισμα στη δοκιμή του κόμβου SmartThings που υποστηρίζει τη Matter και του λογισμικού για κινητές συσκευές.

Όπως δήλωσε ο Jaeyeon Jung, Πρόεδρος και Επικεφαλής του SmartThings του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics,

Πρόκειται για τη μετάβασή μας από τη βασική συνδεσιμότητα στη δημιουργία απίστευτων εμπειριών. H Matter είναι το μέλλον και προσφέρει στους καταναλωτές διευρυμένες επιλογές και συμβατότητα των έξυπνων συσκευών σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή η μέρα αποτελεί το πιο σημαντικό ορόσημο στη μαζική υιοθέτηση του smart home έως σήμερα.

Το SmartThings υποστηρίζει μια λειτουργία που ονομάζεται multi-admin, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές Matter τους από πολλές πλατφόρμες και εφαρμογές. Πρόσφατα, η Samsung και η Google ανακοίνωσαν τη διευρυμένη συνεργασία τους, για την αναβάθμιση της υποστήριξης πολλών διαχειριστών, βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα και την εμπειρία χρήστη. Η ανοιχτή πλατφόρμα του SmartThings προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα οικοσυστήματα, ενώ τα προϊόντα με πιστοποίηση Matter θα κυκλοφορήσουν σε εταιρείες όπως οι Google Nest, Eve Systems, Nanoleaf, Yale και άλλες.

Η υποστήριξη του SmartThings' Matter Controller θα ξεκινήσει με τη δεύτερη και τρίτη γενιά του SmartThings Hub, καθώς και με το Aeotec Smart Home Hub. Όλοι οι κόμβοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν συσκευές Zigbee, Z-Wave και Local Area Network, συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi και Ethernet, και θα αναβαθμιστούν μέσω του δικτύου για να υποστηρίζουν συσκευές Wi-Fi, Ethernet και Thread-based Matter .

Ο Mark Tekippe, Πρόεδρος του τμήματος Product στο SmartThings και μέλος του συμβουλίου Connectivity Standards Alliance, τόνισε:

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την υποστήριξη για τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, ενώ παράλληλα βοηθάμε τη μετάβαση του κλάδου σε ένα μέλλον που βασίζεται στη Matter. Το SmartThings παρείχε πάντα στο κοινό τις πιο ευέλικτες επιλογές συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των Zigbee και Z-Wave. Η προσθήκη υποστήριξης για τη Matter και το Thread διασφαλίζει ότι το SmartThings παραμένει το πιο ευέλικτο οικοσύστημα, για τους καταναλωτές που θέλουν να δημιουργήσουν ή να διευρύνουν τα έξυπνα σπίτια τους.
Loading