Η Samsung και η NET2GRID μεταμορφώνουν τη διαχείριση οικιακής ενέργειας

Η Samsung Electronics Co. και η NET2GRID ανακοίνωσαν μια ευρωπαϊκή συνεργασία επικεντρωμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας για κατοικίες. Η συνεργασία αυτή, συνδυάζοντας έξυπνες συσκευές, συστήματα ψύξης/θέρμανσης και παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο με τη μη παρεμβατική αναγνώριση συσκευών (non-intrusive load monitoring - NILM), στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών που προσφέρουν οι πάροχοι ενέργειας, στην ενίσχυση της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω βελτιστοποίησης της χρήσης και της αποδοτικότητας, συνδυάζοντας έτσι τη δημιουργία βελτιωμένης εμπειρίας με την εξοικονόμηση κόστους για τους κατοίκους και τους παρόχους ενέργειας.

n2g-hw-sample.jpg

Η στρατηγική συμμαχία, καθώς αναπτύσσει τις ενέργειές της για την ενοποίηση, συνενώνει την δύναμη της πλατφόρμας Ynni της NET2GRID, η οποία χρησιμοποιεί τα δεδομένα των έξυπνων μετρητών για να διαχωρίσει και να αναλύσει την κατανάλωση ενέργειας κάθε οικιακής συσκευής ξεχωριστά, με την SmartThings πλατφόρμα όπως και με την Samsung εφαρμογή για κινητά.

Μαζί η Samsung και η NET2GRID θα προσφέρουν εξατομικευμένες και εξελιγμένες υπηρεσίες για την παρακολούθηση της οικιακής κατανάλωσης, εύχρηστα μοτίβα οικιακής χρήσης και συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας. Η συνεργασία θα ενισχύσει τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των οικιακών συσκευών Samsung και των ολοκληρωμένων συστημάτων οικιακής διαχείρισης και θα προσθέσει τη δυνατότητα της ολιστικής διαχείρισης ενέργειας μέσω της παρακολούθησης και διαχείρισης της απόδοσης των συσκευών, με στόχο την πρωτόγνωρη εμπειρία των χρηστών.

n2g-app-screen.jpg

Οι εταιρείες ενέργειας θα αξιοποιήσουν τις έξυπνες οικιακές συσκευές της Samsung και τα συστήματα ψύξης / θέρμανσης SmartThings σε συνδυασμό με την πλατφόρμα ενεργειακής παρακολούθησης Ynni της NET2GRID προκειμένου να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας και να επιτρέψουν υπηρεσίες απόκρισης στη ζήτηση.

Η Samsung συνεργάζεται με τη NET2GRID εξαιτίας της πρόσβασης της τελευταίας σε δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας από όλο τον κόσμο και του προηγμένης τεχνολογίας και χαμηλού κόστους hardware της (SmartBridge) που επιτρέπουν στις εταιρείες ενέργειας τη δημιουργία freemium υπηρεσιών.

n2g-greek-team.jpg


Σχετικά με τη NET2GRID B.V.

Η NET2GRID B.V. είναι εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την πόλη Zeist στην Ολλανδία και έχει ιδρυθεί το 2011. Θεωρείται πρωτοπόρος διεθνώς στο αντικείμενο της συλλογής, διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλου όγκου. Συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, όπως η EDP (PT) και το group Innogy/EON (DE) ενώ δραστηριοποιείται σε 10 χώρες στην Ευρώπη και την Αυστραλία με πιλοτικά έργα σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2016 μέσω αρχικά συνεργασίας με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και στην πορεία μέσω του υποκαταστήματος της με επωνυμία NET2GRID Hellas που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Loading