Η Samsung παρουσιάζει αισθητήρα 200MP για smartphones

Η Samsung μας προετοιμάζει σιγά σιγά για τα πρώτα smartphones με αισθητήρα κάμερας 200MP, καθώς ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τον νέο ISOCELL HP1 200MP και προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις δυνατότητες του.

Ο Samsung ISOCELL HP1 200MP διαθέτει pixels μεγέθους 0.64μm (μικρότερα απ’ ό,τι συνηθίζεται σε τέτοιες αναλύσεις) και χάριν στην τεχνολογία ChameleonCell γίνεται συνένωση 4 ή 16 pixels σε ένα μεγαλύτερο για λήψεις είτε στα 50MP (1.28μm pixel) είτε 12.5MP (2.56μm pixel), με το τελευταίο mode να προσφέρει τρομερή βελτίωση στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σχετικά με τη λήψη video, η Samsung αναφέρει ότι υποστηρίζει 8K στα 30fps χρησιμοποιώντας το pixel-binning των 4-σε-1 (50MP).

Μαζί με τον ISOCELL HP1 η εταιρεία ανακοινώνει και τον ISOCELL GN5 50MP με pixels μεγέθους 1.0μm και κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την σημαντικά βελτιωμένη αυτόματη εστίαση μέσω της χρήσης περισσότερων φωτοδίοδων. Η Samsung ισχυρίζεται ότι η αυτόματη εστίαση γίνεται σχεδόν ακαριαία, αλλά μένει να το δούμε στην πράξη.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τους δούμε σε συσκευές, αν και η μάλλον εύκολη πρόβλεψη είναι για τη σειρά Samsung Galaxy S22 που αναμένεται στις αρχές του 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

samsung-isocell-hp1-200mp-info.jpg



[Samsung]

Loading