iMessage, WhatsApp, BBM: €10 δισ. απώλειες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις IM εφαρμογές

Μία από τις πλέον χρήσιμες λειτουργίες που παρέχουν τα σημερινά smartphones είναι η αποστολή απεριόριστων δωρεάν γραπτών μηνυμάτων κάνοντας χρήση του Internet.

Διαθέσιμες για όλες τις πλατφόρμες, μερικές από τις πιο δημοφιλείς IM (Instant Messaging) εφαρμογές είναι οι iMessage, WhatsApp, BlackBerry Messenger, Facebook Messenger, και Samsung ChatON ενώ αυτή τη στιγμή όλο και περισσότεροι χρήστες τείνουν προς τη χρήση τους. Τι αντίκτυπο έχουν όμως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρείας Ovum, αν όλα τα μηνύματα που αποστάλθηκαν τον τελευταίο χρόνο από IM εφαρμογές αποστέλλονταν σε μορφή παραδοσιακών SMS, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα λάμβαναν επιπλέον €10.3 δισεκατομμύρια! Και όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμη που η συντριπτική πλειοψηφεία των ανθρώπων χρησιμοποιεί ακόμη ως πρωταρχική μέθοδο μηνυμάτων τους τα SMS.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η έρευνα δε συνυπολογίζει τα επιπλέον έσοδα από τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας που περιλαμβάνουν Mobile Internet.

[πηγή mobilehdblog]
Loading