Πολύ ενδιαφέρουσες οι ανακοινώσεις της Facebook από το ετήσιο συνέδριο F8. Θα ξεκινήσουμε από αυτές που αφορούν τη δημοφιλή εφαρμογή Instagram και θα ακολουθήσουν μετέπειτα αρκετά posts σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εταιρεία, το κοινωνικό δίκτυο και τις άλλες υπηρεσίες της (βλ. WhatsApp).

Η πρώτη σημαντική προσθήκη στο Instagram δεν είναι άλλη από τη λειτουργία Video Chat, για την οποία είχαμε ενδείξεις εδώ και αρκετό καιρό. Πολύ σύντομα θα δείτε το εικονίδιο του video στις ιδιωτικές συνομιλίες και θα μπορείτε να πραγματοποίησετε video κλήση με έναν ή έως τέσσερις φίλους σας.

Δεύτερον, η Facebook ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να ενσωματώνουν υλικό από άλλες third-party υπηρεσίες στα Instagram Stories τους. Η αρχή γίνεται με τα Spotify και GoPro, με stickers που οδηγούν στο μέσα στο Spotify έτσι ώστε οι viewers να μεταφέρονται απευθείας εκεί για να ακούσουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή άλμπουμ ή playlist, ενώ θα είναι εφικτή η απευθείας ανάρτηση φωτογραφίας από την εφαρμογή GoPro στο Instagram. Σύντομα θα προστεθούν και άλλες third-party εφαρμογές.

Τρίτον, έρχονται και στο Instagram τα εφέ επαυξημένης πραγματικότητας (AR effects) που γνωρίζουμε από την κάμερα του Facebook Messenger, αλλά προστίθενται και αυτά άλλων third-party δημιουργών.

Τέλος, θα δούμε σύντομα μια πιο προσωπική Explorer page, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του εκάστοτε χρήστη, καθώς θα είναι χωρισμένη σε κανάλια ενδιαφέροντος.

[Instagram]

Advertisements