Η Japan Display παρουσιάζει νέες έγχρωμες οθόνες LCD χαμηλής κατανάλωσης που μοιάζουν με χαρτί [Video]

Η κοινοπραξία των Sony, Hitachi και Toshiba (και μερικών άλλων), υπό την ονομασία Japan Display, παρουσίασε μια νέα οθόνη LCD χαμηλής κατανάλωσης που μοιάζει με χαρτί (δείτε και εδώ) και μπορεί να απεικονίζει έγχρωμα videos!

Japan Display

Η δημιουργία της νέας οθόνης βασίζεται στην τοποθέτηση του στρώματος υγρού κρυστάλλου ανάμεσα στο πίσω αντανακλαστικό στρώμα και στο μπροστά "Light Control Layer". Το φως αντανακλάται στο πίσω στρώμα (ηλεκτρόδιο), διαπερνά το μεσαίο στρώμα υγρού κρυστάλλου παράγωντας μια μονόχρωμη εικόνα, η οποία στη συνέχεια χρωματίζεται από το επάνω στρώμα "Light Control Layer". Έτσι, προκύπτει μια έγχρωμη οθόνη LCD με ποιότητα χαρτιού.

Η Japan Display δημιούργησε δύο εκδόσεις της οθόνης, αμφότερες με μέγεθος 7.03'' και αντίθεση 30:1, αλλά διαφέρουν στο ποσοστό ανάκλασης του φωτός, επειδή το στρώμα Light Control Layer απορροφά κάποιο ποσοστό.

Έτσι, η πρώτη από τις δύο έχει ανάλυση 768 x 1024 με ποσοστό ανάκλασης 40% και μπορεί να απεικονίσει το 5% των χρωμάτων της γκάμας NTSC, ενώ η δεύτερη έχει ανάλυση 576 x 1024, ποσοστό ανάκλασης 28% και μπορεί να απεικονίσει το 36% της ίδιας γκάμας. Σημαντικό πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι η χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, η οποία παραμένει σταθερή κατά την απεικόνιση στατικών εικόνων στα 3mW.

Ο Kazunori Yamaguchi της Japan Display δήλωσε ότι χρειάζεται να ξεπεραστούν αρκετά ζητήματα για να αυξηθεί το ποσοστό απόδοσης χρωμάτων, κάτι που σημαίνει ότι θα αργήσουμε να τις δούμε σε μαζική παραγωγή.

[via Engadget]

Loading