[Δ.Τ.]

Λίγοι θα χαρακτήριζαν το ψυγείο ως την οικιακή συσκευή που κατάφερε να αλλάξει την καθημερινότητα της οικογένειας. Ωστόσο οι καινοτομίες των τελευταίων 60 ετών πραγματικά μεταμόρφωσαν το ψυγείο, από μια απλή συσκευή για την κουζίνα στο λειτουργικό, εργονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν που είναι σήμερα. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στα σημερινά ψυγεία έχουν ανεβάσει τον πήχη στις προσδοκίες των καταναλωτών. Προκειμένου λοιπόν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών, οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών επικεντρώνονται σήμερα περισσότερο από ποτέ σε λύσεις που θα ενισχύσουν την ευκολία χρήσης, βελτιώνοντας στοιχεία όπως η χρηστικότητα και η πρόσβαση στο περιεχόμενο τους.

Όπως φαίνεται, οι συσκευές εξελίσσονται για να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών και μάλιστα οι πιο καινοτόμοι κατασκευαστές είναι εκείνοι που μπορούν να προβλέψουν τις τάσεις και να καλύψουν τις απαιτήσεις των χρηστών πριν καν εμφανιστούν. Επί σειρά ετών, η LG έχει καθιερωθεί ως η εταιρεία που δε φοβάται να υπερβεί τα όρια της καινοτομίας και να αμφισβητήσει καθετί συμβατικό. Η αφοσίωσή της να ερευνά διαρκώς νέες πρακτικές λύσεις για τους καταναλωτές έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας σειράς πρωτοποριακών προϊόντων, όπως το Home Bar και την τεχνολογία InstaView Door-in-Door με Γραμμικό Συμπιεστή Inverter που ενισχύουν την εξοικονόμηση ενέργειας και τη συνολική απόδοση των συσκευών.

Το 1998, η LG παρουσίασε το Home Bar, μια καινοτομία αντιπροσωπευτική της προσπάθειας της εταιρείας να συνδυάσει πρακτικότητα με αποτελεσματικούς τρόπους αποθήκευσης. Το Home Bar παρείχε ένα μοναδικό ξεχωριστό χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μπαρ, ως ράφι ή ακόμα και ως ψυγείο. Αντί να χρειάζεται ανοίξει κανείς ολόκληρο το ψυγείο για να βγάλει ένα ποτό και να το ακουμπήσει στον πάγκο της κουζίνας, τώρα μπορούσε απλώς να τραβήξει το ράφι του Home Bar και να σερβίρει το ποτό του χωρίς να κουνηθεί ούτε βήμα. Εάν μάλιστα ήθελε να φυλάξει το υπόλοιπο ποτό ή το σνακ του για αργότερα, μπορούσε απλά να το τοποθετήσει στον αντίστοιχο αποθηκευτικό χώρο για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση αργότερα.

Μετά την επιτυχία του Home Bar, η LG άρχισε να διερευνά νέες λύσεις που θα καθιστούσαν τα προϊόντα της ακόμα πιο εύκολα στη χρήση, εκπλήσσοντας ευχάριστα και ικανοποιώντας τους καταναλωτές της. Έρευνες έδειξαν ότι οι καταναλωτές της LG άνοιγαν κατά μέσο όρο τα ψυγεία τους 79 φορές την ημέρα. Παρόλ’ αυτά, 4 στους 10 καταναλωτές δυσκολεύονταν να θυμηθούν το περιεχόμενο του ψυγείου τους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν χαλασμένα τρόφιμα που έπρεπε να πεταχτούν. Το γεγονός αυτό ενέπνευσε την LG να δημιουργήσει το καινοτόμο ψυγείο Door-in-Door το 2010. Ως πρώτη του είδους, η καινοτομία Door-in-Door της LG βοηθά στην ευκολότερη πρόσβαση των προϊόντων που χρησιμοποιεί πιο συχνά ο χρήστης, ώστε να μπορεί να τα βγάλει από το ψυγείο εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει ολόκληρη την πόρτα δημιουργώντας ταυτόχρονα απώλεια πολύτιμου ψυχρού αέρα. Μειώνοντας τις φορές που ανοίγει η κύρια πόρτα του ψυγείου, τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κάνοντας το επόμενο βήμα, η LG παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως την τεχνολογία Dual Door-in-Door το 2014, που διπλασίαζε την πρακτικότητα και επέτρεπε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση των τροφίμων.

Με την αποδοτικότητα να βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων της LG, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οποιαδήποτε σπατάλη στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ 50-120kwh κάθε χρόνο, ήταν αποτέλεσμα της απώλειας ψυχρού αέρα κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα του ψυγείου. Έτσι το 2016 η LG ανέπτυξε τη λειτουργία InstaView Door-in-Door, ώστε να μπορούν πλέον τα μέλη της οικογένειας να βλέπουν το περιεχόμενο του ψυγείου χωρίς να χρειάζεται καν να το ανοίγουν. Αρκεί ο χρήστης να χτυπήσει δύο φορές επάνω στο γυάλινο πάνελ για να φωτιστεί το περιεχόμενο στο εσωτερικό, το οποίο πλέον μπορεί να δει εύκολα και άμεσα. Η ανταπόκριση του κοινού εξέπληξε τα στελέχη της LG καθώς κάθε φορά που οι καταναλωτές έβλεπαν το ψυγείο σε ένα κατάστημα ή έκθεση, δε μπορούσαν να αντισταθούν να μη χτυπήσουν την πόρτα του. Το ψυγείο είχε γίνει θέμα συζήτησης καθώς επί της ουσίας, η τεχνολογία LG InstaView Door-in-Door άλλαξε τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν τα ψυγεία μέχρι τότε. Από το να χρειάζεται να ανοίξουν την πόρτα για να δουν το περιεχόμενο του ψυγείου στο να μπορούν να δουν το περιεχόμενο χωρίς καν να ανοίξουν την πόρτα.

Η νέα κουλτούρα στην οποία οδήγησαν οι καινοτομίες Home Bar, Door-in-Door και InstaView Door-in-Door της LG, δημιουργεί το ερώτημα: ποια θα είναι η επόμενη καινοτομία της LG; Παρά το γεγονός ότι είναι πρωτοπόρος και επηρεάζει τον παγκόσμιο κλάδο, η LG δε θεώρησε ποτέ την επιτυχία της δεδομένη και παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να δημιουργεί οικιακές συσκευές που ξεπερνούν τις προσδοκίες των καταναλωτών και ικανοποιούν τις ανάγκες οικογενειών παγκοσμίως. Έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα να εξυπηρετεί και να διευκολύνει τους καταναλωτές της, η LG συνεχίζει να εκπλήσσει με την προηγμένη τεχνολογία και τα μοναδικά, καινοτόμα προϊόντα της για το χώρο της κουζίνας.

Advertisements