LG

LG: Σκέψεις για πώληση του τμήματος Mobile σε όμιλο από το Βιετνάμ

Οι δηλώσεις του CEO της LG, κ. Kwon Bong-Seok, περί μεγάλων αλλαγών στο τμήμα κατασκευής smartphones της εταιρείας, αναζωπύρωσαν τις φήμες που τη θέλουν να αποχωρεί οριστικά από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ήδη αρκετά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο κάνουν λόγο για γενικό κλείσιμο του τμήματος, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγεται και το ενδεχόμενο πώλησης στη Βιετναμέζικη Vingroup Co.

Σύμφωνα με τη Business Korea, η LG έχει δεχτεί την πιο δελεαστική πρόταση εξαγοράς του τμήματος LG Mobile από τη Vingroup και φαίνεται ότι το σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Η Vingroup είναι ένας μεγάλος όμιλος εταιρειών με έδρα το Βιετνάμ, η οποία έχει μετοχικό κεφάλαιο αξίας $16.5 δισ. και δραστηριοποιείται σε πληθώρα διαφορετικών βιομηχανιών, από τον τουρισμό και τις μεταφορές μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία και τα smartphones.

Συν τοις άλλοις, η Vingroup έχει ενεργό συμβόλαιο με την LG από το 2018 για την κατασκευή smartphones και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση στο Βιετνάμ πίσω από τις Samsung και OPPO. Αν προχωρήσει το σενάριο εξαγοράς της LG Mobile, τότε αυτό θα γίνει σταδιακά αρχικά από το τμήμα της εταιρείας στις ΗΠΑ, όπου εξακολουθεί να κατέχει το 12.9% της αγοράς των smartphones.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το σενάριο θα επηρεάσει το Explorer Project που ασχολείται με πρωτοποριακές ιδέες για την κατηγορία των smartphones, όπως το LG Wing με τη διπλή περιστρεφόμενη οθόνη και το επερχόμενο LG Rollable με την τυλισσόμενη οθόνη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading