Μετά από μερικά χρόνια εργασίας επάνω στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και με τις πλάτες, πλέον, της Google, η Magic Leap έφτασε επιτέλους στο τέλος του δρομού για να παρουσιάσει τη δική της Mixed Reality συσκευή με ονομασία Magic Leap One, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 και για αρχή προορίζεται για developers.

Το Magic Leap One περιλαμβάνει το φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιών που συνδέεται μέσω δύο καλωδίων με μια συσκευή που θυμίζει discman και ενσωματώνει τον επεξεργαστή και τον επεξεργαστή γραφικών, ενώ συνοδεύεται από ασύρματο τηλεχειριστήριο που μοιάζει με το Daydream Controller (6 βαθμοί ελευθερίας και 6 άξονες κίνησης).

Το βασικότερο κομμάτι είναι η τεχνολογία Digital Lightfield για την παραγωγή ρεαλιστικών εικόνων. Αυτές σχηματίζονται σε διαφορετικά βάθη και παρουσιάζονται ως ψηφιακά αντικείμενα που ενσωματώνονται στον πραγματικό κόσμο τόσο ομαλά, ώστε ο εγκέφαλος του χρήστη να τα αντιμετωπίζει όπως τα πραγματικά αντικείμενα.

Επίσης, οι αισθητήρες του Magic Leap One και η τεχνολογία 3D mapping επιτρέπει την αναγνώριση επιφανειών και αντικειμένων για μέγιστη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Ο ήχος διαχέεται σε 360° και τα γραφικά υποτίθεται ότι είναι εφάμιλλα αυτών που συναντάμε σε ένα κλασικό laptop.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρώτα δείγματα γραφής από τους developers που θα ασχοληθούν με αυτό μέσα στο 2018 και φυσικά περιμένουμε να δούμε μια εμπορική έκδοση Magic Leap One για όλο τον κόσμο.

[via]

Advertisements