Masayuki Uemura: Απεβίωσε ο δημιουργός των NES και SNES

O Masayuki Uemura, o δημιουργός του Nintendo Entertainment System (NES) και του Super Nintendo Entertainment System (SNES) απεβίωσε στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 78 ετών.

Το Πανεπιστήμιο Ritsumeikan, όπου ο Uemura ανέβαλε καθήκοντα ως διευθυντής σπουδών μετά την αποχώρησή του από τη Nintendo το 2004, ανακοίνωσε τον θάνατό του νωρίτερα σήμερα.

Η πρώτη δουλειά του Uemura ήταν στην Sharp, όπου πουλούσε φωτοκύτταρα σε διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Nintendo. To 1972 ξεκίνησε επίσημα η συνεργασία του με την Nintendo. Ο Uemura εργαζόταν ως μηχανικός στη δημοφιλή εταιρεία, ενσωματώνοντας την τεχνολογία των φωτοκυττάρων σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εν συνεχεία δούλεψε και σε plug-and-play κονσόλες, όπως είναι η Color TV-Game.

Το 1981 όμως όλα άλλαξαν με ένα μόνο τηλεφώνημα.

«Ο Πρόεδρος Yamauchi μου ζήτησε να φτιάξω ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών», είπε ο Uemura στον Matt Alt σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Kotaku. «Πάντα του άρεσε να με παίρνει τηλέφωνο αφού είχε πιει μερικά ποτά, οπότε δεν το σκέφτηκα πολύ. Απλώς είπα, ‘’Σίγουρα, αφεντικό’’ και έκλεισα το τηλέφωνο. Το επόμενο πρωί ήρθε κοντά μου, νηφάλιος, και είπε: ‘’Αυτό που συζητήσαμε - το κάνεις;’’»

Ο Uemura άρχισε να δουλεύει την κονσόλα, γνωστή ως Famicom—μια κονσόλα που κατέληξε να μετατραπεί σε παγκόσμιο φαινόμενο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


[via]

Loading