MEV: Το νέο Κοινωνικό Δίκτυο που ενώνει τους Δημότες των πόλεων

mev-app-icon

Το MEV (Municipal Electronic Village) είναι μια πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης που δημιουργήθηκε για να ενεργοποιήσει πολίτες γύρω από θέματα που αφορούν τη πόλη τους.

Στο MEV μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας σελίδα, να υποβάλλετε τις δικές σας προτάσεις, να συνδεθείτε με άλλους Δημότες, να υποστηρίξετε τα αιτήματά τους και να συντονιστείτε μαζί τους για την ανάληψη κοινών δράσεων.

Μέσα από την πλατφόρμα μας, η Δημοτική Αρχή ενημερώνεται αυτόματα για τα προβλήματα που, ως Δημότες αναδεικνύετε, και σας ενημερώνει για τις σχετικές ενέργειες.

Το ΜEV ξεκίνησε τη προηγούμενη εβδομάδα από το Δήμο Ηλιούπολης (βλ. παρακάτω), και στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλους Δήμους.

MEV - [Google Play Link]

Kαλωσήρθατε στο MEV του Δήμου Ηλιούπολης! Δημιουργήστε το προφίλ σας, αποκτήστε τη δική σας σελίδα, διαδράστε!

Δημιουργήστε σχέσεις με συμπολίτες σας με τους οποίους μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα και πετύχετε τις επιθυμίες για την πόλη που σας ενδιαφέρει, πιέστε για αυτό το οποίο είναι το όραμα σας, γι αυτό το οποίο δεν σας αρέσει, ξεπεράστε τα εμπόδια και αλλάξτε τη γειτονιά σας.

Μέχρι σήμερα δεν είχατε τα «εργαλεία», τις εφαρμογές, το οργανωμένο δίκτυο για να πετύχετε τις επιθυμίες σας να αλλάξετε ότι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει στην πόλη σας. Τώρα το έχετε, είναι το MEV.

Μέχρι σήμερα ζούσατε στην πόλη σας επικοινωνώντας μόνο με ένα μικρό δίκτυο φίλων – συγγενών και γνωστών και δεν είχατε την ευκαιρία να γνωριστείτε με συμπολίτες σας οι οποίοι να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς και να αγωνίζονται να πετύχουν τα ίδια οφέλη με εσάς. Τώρα έχετε το κοινωνικό δίκτυο το οποίο σας δικτυώνει κοινωνικά με όλους τους ανθρώπους στην πόλη σας με τους οποίους ενδιαφέρεστε για τις ίδιες δραστηριότητες και επιθυμείτε τις ίδιες Αλλαγές.

Το MEV (Μunicipality Electronic Village) είναι ένα εργαλείο Κοινωνικής Δικτύωσης σχεδιασμένο από τον καθηγητή επικοινωνίας και συγγραφέα Γιώργο Παπατριανταφύλλου. Ανήκει στην εταιρεία Minobi B.L.I.R και υλοποιείται από την Ethos.

Το MEV δημιουργήθηκε από μία ομάδα Ελλήνων ειδικών στην επικοινωνία και τις κοινωνικές επιστήμες, οι οποίοι κατανόησαν πολύ καλά μία διπλή ανάγκη:

Α) Πως θα αποκτήσουν οι άνθρωποι τη δυνατότητα να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής τους και να εκφράσουν προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής της πόλη τους.

Β) Πως θα εξασφάλιζαν ότι δεν θα έπεφταν στο κενό οι ενέργειές τους.

Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, δημιουργήθηκε το MEV ώστε:

1. Να απλοποιήσει τις διαδικασίες: Τώρα οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους εύκολα και άμεσα, στους αρμόδιους που εργάζονται για τη πόλη τους και να υποστηριχθούν από συμπολίτες τους. Τώρα η Δημοτική Αρχή έχει πλέον το εργαλείο για να είναι οργανωμένη και πληροφορημένη, να λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά.

2. Να δημιουργήσει και να αναπτύξει σχέσεις μεταξύ των πολιτών. Τώρα οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν με συμπολίτες τους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες ανησυχίες και επιθυμούν τις ίδιες αλλαγές για τον Δήμο τους. Μπορούν να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να συντονιστούν και να υλοποιήσουν ενέργειες, να προωθήσουν από κοινού αιτήματα στη Δημοτική Αρχή.

Μέσα από το MEV o πολίτης παίρνει την πόλη του στα χέρια του!

Μέσα από το MEV, η Δημοτική Αρχή είναι πλέον δίπλα στον Πολίτη!

Μπείτε στο MEV www.mymev.net και απολαύστε την εμπειρία της αληθινής δημοκρατίας, των σχέσεων και της διεκδίκησης των επιθυμιών και προτάσεων. Το MEV θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών γιατί στην πράξη προσφέρει έργο.

Καλή επιτυχία σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις , τη δικτύωση και τη Δημοκρατία!

Loading