Microsoft: Έκλεισε νέα 10ετη συμφωνία για τα παιχνίδια της Activision Blizzard

Ασταμάτητη η Microsoft στο κλείσιμο συμφωνιών προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της για την επικείμενη απόφαση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $69 δισ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε 10ετη συμφωνία με την EE, πάροχο τηλεπικοινωνιών που ισχυρίζεται ότι διαθέτει το μεγαλύτερο και ταχύτερο δίκτυο 4G/5G στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει βλέψεις για τον χώρο του cloud gaming.

Μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που δεν έχει συμφωνήσει με τη Microsoft για 10ετη υποστήριξη των παιχνιδιών της Activision Blizzard είναι η μεγάλη αντίπαλος, η Sony. Η Microsoft έχει ήδη υπογράψει αντίστοιχες 10ετείς συμφωνίες με τις Nintendo, Nvidia (GeForce NOW), Boosteroid και Ubitus, ενώ η προσθήκη ενός μεγάλου παρόχου τηλεπικοινωνιών αναμφίβολα θα γλυκάνει ακόμη περισσότερο την στάση της CMA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η CMA ήταν αρχικά σχεδόν απόλυτα αντίθετη με την επικείμενη εξαγορά, φοβούμενη πως η Microsoft θα εκμεταλλευτεί αποκλειστικά τα δημοφιλέστατα IPs της Activision Blizzard, όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχει αντιστραφεί το κλίμα και πιθανότατα θα εγκρίνει το deal χωρίς περιορισμούς. Αντίστοιχη λέγεται ότι θα είναι και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλα θα ξεκαθαρίσουν λογικά μέσα στο Μάιο, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Sony να προχωρήσει σε αγωγές για να καθυστερήσει ή ακόμα και να ακυρώσει τη συμφωνία.


Loading