Η Mozilla δοκιμάζει απευθείας video chatting μέσα από τον Firefox [Video]

Η προσπάθεια της Mozilla να ενισχύσει τον Firefox ώστε να ανταπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό των web browsers, περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση λειτουργιών που μέχρι τώρα εκμεταλλευόμαστε είτε από εφαρμογές, είτε (εσχάτως) από τα κοινωνικά δίκτυα.

Mozilla Video Chat Demo

Μία από αυτές, είναι η ενσωματωμένη υπηρεσία video chatting που θα δούμε σε κάποια επόμενη έκδοση του Mozilla Firefox. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το open-source πρωτόκολλο WebRTC για το σύνδεση video (το έχουμε συναντήσει και σε πειραματισμούς της Google για τον Chrome browser), καθώς και στο SocialAPI add-ons για audio/video streaming, κατασκευασμένο σε HTML και JavaScript.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, η πραγματοποιήση video κλήσης είναι σε πολύ βασικό επίπεδο, καθώς επιτρέπει την επικοινωνία μόνο μεταξύ 2 χρηστών που έχουν συνδεθεί μέσω Persona (Browser ID).


Mozilla WebRTC Video Call Demo

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι και η Google ενδιαφέρεται για την ενσωμάτωση αυτής της λειτουργίας, τότε πολύ σύντομα το Skype (και κατ’ επέκταση η Microsoft) θα αποκτήσει πολύ ισχυρό ανταγωνισμό…

[via Engadget]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Mozilla and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Η Mozilla δοκιμάζει απευθείας video chatting μέσα από τον Firefox [Video]

  1. Pingback: WebRTC, έρχεται σύντομα να αλλάξει μια για πάντα το Internet και την επικοινωνία!