Νέο ρεκόρ: Σφραγισμένο The Legend of Zelda του NES πωλήθηκε για $870,000!

Μετά την πώληση του σφραγισμένου Super Mario Bros. για $660,000 τον περασμένο Απρίλιο, τίποτα δεν μας προκαλεί εντύπωση πλέον. Μόλις τρεις μήνες πέρασαν και έχουμε νέο βασιλιά στον θρόνο, καθώς η Heritage Auctions ολοκλήρωσε τη δημοπρασία για ένα σφραγισμένο The Legend of Zelda του NES στα….$870,000!

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, η συγκεκριμένη έκδοση του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά σπάνια διότι κυκλοφόρησε στα τέλη του 1987 πριν τη μαζική κυκλοφορία της αναθεωρημένης έκδοσης του 1988. Το cartridge είναι σφραγισμένο και σε άριστη κατάσταση όπως “βγήκε” από τη γραμμή παραγωγής, και η Heritage Auctions εκτιμά πως ζήτημα να υπάρχουν άλλα 3-4 τέτοια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

the-legend-of-zelda-sealed.jpg

Η έκδοση του 1987 δεν περιλαμβάνει τις επιδιορθώσεις ορισμένων bugs που διευκόλυναν τη ζωή των gamers εκείνη την εποχή, ούτε το trademark δίπλα από το logo του παιχνιδιού στην αρχική οθόνη. Αυτές είναι ο μοναδικές διαφορές με την έκδοση του 1988, αλλά για τους συλλέκτες και ειδικά για αυτόν που προνόησε να το κρατήσει σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα, αυτές οι διαφορές είναι που εκτόξευσαν την τιμή του στη δημοπρασία.

Ποιος ξέρει, ίσως αυτές οι ειδήσεις να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των gamers για τις φυσικές εκδόσεις των video games, ακόμη και σαν μορφή επένδυσης.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[HeritageAuctions]

Loading